Åh, orka

Halv elva. Tänkte sticka ut och åka skidor, meeeeeen jag orkar nog inte riktigt. Kör två pass imorn istället ...

Going up the country

Jag aer pa ferie. Jag ser på Gokväll och Unni Lindell är gäst, därav det norska inslaget. Vädret är otroligt växlande här i Gråssjön där jag är hos mormor. Det slår om från strålande sol till väldigt mulet med tjockt snöfall bara på några ögonblick, men det är skönt.

Idag har jag varit lite produktiv ändå, har lyssnat på föreläsning via Sanna på förmiddagen, och sedan har jag suttit med lite olika saker. Tränat lite har jag å.

Lever loppan här i Norrland :)


Smarter than a fifth grader

"Han kände oro inför att misslyckas" 

Vilket ord i meningen är substantiv? Svar: Oro. 


MEN NEJ, tänker ju jag! Oro är predikatsfyllnad, inte substantiv! Predikatsfyllnad använder vi för vara, bliva, heta, kallas ("och några till"). Aldrig har vi fått kalla ord på samma plats som oro för substantiv, aldrig! Det här är inte okej!

Ett försök till förståelse

Man känner sig bra liten här i världen ganska ofta. Alla världens problem minskar i betydelse och man är glad att man inte själv är drabbad av samma intensiva sorg för tillfället. Läs gärna ST från 8:e mars.

Vi skänker en tanke för att hjälpa er att bära sorgen.

Jeeeeeesus

Jag förstår inte varför allt ska behöva vara en diskussion jämt. Om jag har beställt en tröja via en vän, tröjan har kommit, vännen är någon gång snart på väg hem; är det då inte okej för mig att sätta som "mål" att hämta min tröja? Jag är inte alls orubblig för andra idéer om någon nu skulle ha det, men det kom inget annat förslag den här gången. Om ingen har något emot det så är det väl bra att jag ska kunna hämta min tröja så jag har den nu innan jag far hemåt och är borta i en vecka? Eller har jag fattat det helt fel? Om nu sedan någon annan inte velat följa med och hämta denna tröja så är det väl helt upp till den personen att fatta ett eget beslut att gå någon annanstans alt. gå hem, ergo det är inte på mitt ansvar att alla ska bli nöjda.

Att sedan då komma och säga att kvinnor mer än män vill ha sin vilja igenom, det kan jag inte hålla med om. Kanske - vilket det har kommit väldigt många teorier om tidigare från samma håll - att kvinnor i ett förhållande är mer picky och vill ha saker gjorda på sitt sätt osv, men jag har inte satt mig in tillräckligt i det för att kunna dra en slutsats. Hur som haver involverade inte min tröjjakt att jag ingick i en närmare relation med någon som jag där skulle styra och ställa med bara för att få min vilja igenom. Och handlar inte mycket feminism idag om att kvinnor också ska förstå 'vill du något - så go get it, sitt inte på arslet och vänta på att någon ska ge det till dig!' vilket väl i alla fall jag kan tycka att män verkar jäkligt mycket bättre på i dagsläget? 

Jag tycker jag tidigare har varit alltför mycket att bara falla i linje och inte se till mig själv, men varför ska det vara så? Vem är jag här* för egentligen - jo, inte är det för någon som inte vill se att jag hämtar min tröja i alla fall. Jag är min viktigaste person. Får jag en dröm, ett mål, eller bara ett infall, då är det väl klart att jag ska kunna gå efter det om jag vill, för vill jag det så har jag (medvetet eller undermedvetet) valt bort andra eventuella alternativ för att fortsätta gå efter min dröm/mitt mål/infallet.

Passar det inte dig så passar det inte dig, men jag bor inte längre i en grotta helt beroende av andra och behöver därför inte heller samtycke från min flock.


* Här = på jorden

Tå vs. finger

Fredagen för en vecka sedan var jag hemma hos Sanna och pluggade inför tenta-p. Sov över, och sedan dagen efter då jeansen skulle på igen så sparkade jag såklart in i hennes stol när jag rätade ut benet. Långtån fick sig en rejäl smäll och ville göra ont i någon dag efteråt, utan att låta mig spänna den så särskilt mycket.

Nu har då tån gett med sig och gör inte lika ont längre. Men så igår så var det ju St Patrick's Day, och det firades med irländsk pub på Trappan med the Rubliners som kom dit och spelade, liksom under Irish pub i höstas. Liksom då, liksom nu, folk var lite väl benägna att vilja stå på borden, så Trappan har nu fyra färre stabila, hela bord. I en händelse då jag skulle hjälpa en här lämnad anonym person över ett bord, så tror jag att jag fick en smäll på handen, på tumleden. Bordet höll nämligen inte, och jag drogs med ner i fallet och tog emot mig med högerhanden, där jag nu har ont.

1 + 1 = 2, eller hur vad det nu?

Det dumma är förstås att jag inte känner av det annat än då jag håller i en penna och skriver. Hålla i en penna och skriva det gör man på tentor. Jag har tenta i morgon. Ergo jag kommer att behöva sitta och ha ont i tummen i fyra timmar, om jag inte får för mig att skriva med vänster vilket inte är helt omöjligt, dock tar det längre tid.

Nåja, knappa 14 timmar kvar. Dags att plugga järnet nu!

Wow

Så som det känns att lyssna på musik nu har jag inte varit med om sedan högstadiet, tror jag. Att helt försvinna in i musiken och känna sig hemma, men samtidigt känna sig frustrerad över att inte få nog för man vill bara ha mer, mer, mer! Jag har hittat en spellista på Spotify som nu efter mycket små ändringar av mig ligger på 88 spår, 5 timmar. Det är för mig en klockren blandning som riktigt når in i mig.

Ekonomiplugg. Eller?

Tänk, vilken dag! Jag har fått jättemycket gjort, känns det som! Absolut hög inre effektivitet, men kanske desto sämre yttre effektivitet, sämre måluppfyllelse. Började dagen med att, paff som jag var, pulsa i flera centimeter snö! Jomenvisst! Det snöade i natt! (förlåt för alla utropstecken, men det är så jag tänker orden!) Jag gick förbi la innerstada, kom på att jag lika gärna kunde svänga förbi på Hemtex och köpa gardinringar och veckbandslängdsgrejer till mina nya sammetsgardiner! Dumt nog hade jag inte med min 50 kronors rabattkupong som jag fick igår när jag blev medlem i Hemtexklubben i samband med att jag köpte gardinerna. Suck, liksom. Så jag gick hem för att hämta den. Knäppte en hel del kort på snön och allt omkring, det var fint ett tag, nu är det slask.

Jag gick förbi en prylbutik som ligger nära Gripen också, tänkte svänga förbi och köpa present till modern. Dessvärre öppnade butiken först 11, och det jag kollat ut såg inte ut att vara kvar. Butiken är på väg att stänga och har därför utförsäljning nu och 40 % rabatt på allt. Inte helt fel! Jag blev ytterst lockad att köpa ett västmärke i storlek jättestor, men öppettiderna hindrade mig.

För att fortsätta på båttemat så har jag nu målat naglarna och kan nu förhoppningsvis lättare navigera genom de oceaner av ekonomiska termer och begrepp som ännu ligger framför mig att lära mig till imorn. IMORN! Jag har tenta IMORN! Interesting... Har jag ens en susning om det här? Jo, förhoppningsvis tillräckligt.

Jag måste återvända till det här med vädret. Jag är lycklig över den snö som har kommit idag! Jag är förmodligen helt ensam på den här breddgraden om det, but does it look like I give a shit? Nä, för du ser mig inte. Jag behöver det här vita, och det är verkligen jätteskönt att få se lite mer vinter och ladda upp inför veckan hemma med jättemycket mer snö! Åh, som jag ska åka skidor! :D

Nåväl, ska man ge sig på pluggandet kanske. Jo. Lycka till till mig! Ciao!

High school kids sure have it all figured out!!!!

At a high school in Montana , a group of students played a prank- they let three goats loose in the school.

But, before turning them loose, they painted numbers on the sides of the goats: 1, 2, and 4.

School administrators  spent most of the day looking for No. 3.

Now that's funny!...


Åh hej och hå

Ikväll offrar jag tyvärr Resebyrån i SVT för att ta igen mina armhävningar som jag missat sedan utmaningen. Det verkar vara ett väldigt bra program men som det ser ut nu ligger jag 890 armhävningar efter så det blir ett långpass ikväll. Det blir dock inte bara armhävningar, jag ska variera med lite andra övningar som fällkniven och andra för att få lite variation och inte helt bryta ner bicepsen. Dumt/vettigt? Nåja, låter som en bra idé för mig i alla fall.

På lördag har vi tenta igen, den här gången i företagsekonomi, grundkurs. Förhoppningsvis går den bra så jag kommer få en bra vecka hemma sen utan större bryderier. Veckan kommer bli bra i vilket fall, men klart det skulle kännas bättre att ha en lyckad tenta bakom sig. Man skulle ju kunna plugga så man känner sig mer säker i ekonomin... men sånt kan man väl inte hålla på med???

Och världen fortsätter att förbrylla - fler bränder i reaktorerna i Japan.

"Avslutningsfras"

Nej men nu skojar ni väl!?

Japan alltså. Världen. Vad tusan är det som händer!?

- Jordbävning.

- Jordbävningar.

- Tsunamis.

- Explosioner i kärnkraftverk.

- Härdsmälta i kärnkraftverk.

- OCH SENAST IN: VULKANUTBROTT!*

När ska det ta slut!?



*Uppdat: Lärde mig precis att vulkanen tydligen har varit aktiv sedan januari då den fick sitt största utbrott på 52(?) år, och att senaste utbrottet "bara" var för två veckor sedan. Det är osäkert om utbrottet kom till följd av jordbävningen.

Jag tog en paus

Jag stannade upp.

I vardagen.

Jag tog en paus.



Jag satt stilla.

På bänken.

Jag tog en paus.



Utmaningen på facebook

"Om 5 gillar så ska jag göra 30 push-ups varje dag fram till sommaren!
Om 10 gillar så ska jag göra 50 push-ups varje dag fram till sommaren!
Om 20 gillar så ska jag göra 100 push-ups varje dag fram till sommaren!
Om 40 gillar så ska jag göra 200 push-ups varje dag fram till sommaren!
Kopiera om du vågar utmana dig själv. Lycka till!"


Det här har jag då gett mig in på. Min fyrmänning la upp den här statusen men med sit-ups och jag föll för grupptrycket och utmanade mig själv jag med, men bytte till armhävningar. Än så länge har det gått två dagar och jag har gjort 300 armhävningar - första dagen var det "bara" strax över tjugo likes... skönt med en mjukstart!

Nu ni, nu ska jag bli stark!

Big fail

Epic fail kanske till och med. Idag har inte varit bra.

Pluggtorka igen

Det fungerar inte riktigt lika bra att plugga idag som igår. Än så länge idag har jag dragit mig i sängen, ätit makrillmackor, fixat med LinTeks hemsida, dragit bort ännu mer av ögonbrynen, spelat CityVille, uppdaterat facebook, dragit bort lite mer ögonbryn, uppdaterat facebook, osv...

Ikväll är det både bastukväll och cocktail-kväll. Jag tror dessvärre att jag måste skärpa till mig och verkligen plugga på riktigt... Det kan bli jobbigt annars.

Åh, bra idé! Chokladpudding! Jag har mjölk som jag måste bli av med och pulver som står och väntar på att bli vispad i mjölk! Mums :9

Onsdag

Tentorna smyger sig allt närmare. Igår satt jag kvar i skolan till tio på kvällen och pluggade ekonomi med Bärs. Det känns både överkomligt och övermäktigt på en och samma gång. Det ska bli intressant att se hur pass mycket jag lyckas plugga in nu på en (statistik) respektive två (ekonomi) veckor.

Annars kan jag passa på att skälla lite på schemasystemet, att schemat inför den nya perioden kommer så sent. Jag har bokat hemresa efter tentorna. I och för sig var jag ändå medveten om att det inte skulle vara lediga dagar, men jag tycker ändå man borde kunna få reda på om man kommer missa labbar eller om det mest är föreläsningar. Vi kommer ha en del kontinuerlig examination nu nästa period och därför känns det som man bör vara på laborationerna. Klart det borde finnas 'återhämtningstillfällen', men jag vill ändå kunna planera mitt liv mer än två veckor i förväg, speciellt som billiga tågbiljetter försvinner tre månader innan restillfället...

Nåja, iväg och plugga nu med mig!

I natt i natt är det du är det jag

Tiden går fort när man har roligt, minsann! Även när man har mindre roligt. Tiden bara flyger fram...

I dag har jag varit vaken till och från sedan klockan 6 i morse. Varför, kan man fråga sig? Jo, jag vaknade då, och jag behövde läsa igenom ekonomirapporten, vilket jag också gjorde. Ibland var ögonen lite för tunga så det blev små tupplurer på 5-10 minuter någon gång ibland. Men jag hann med att läsa igenom den innan det var dags att bege sig till skolan för att gemensamt gå igenom och öva inför redovisningen som var vid ett. Det gick helt okej, trots att det verkligen finns dagar då man är mer pepp på att redovisa än så som det var idag.

I morgon är nästa redovisning, den här gången i engelska. Sedan drar det igång med en tenta på måndag, och nästa på lördagen därpå. Det är tajt nu.

"Avslutningsfras"

RSS 2.0