Mamma och jag

En liten bit av vårt källartak är halvt vitt nu! Halvt vitt är alltså bara ett av två lager vitt..Det ser ut att kunna bli väldigt bra när det är klart! :) Lägger väl upp bilder sen någon dag med allt som hänt i det rummet :P Mer idag.. Vi gick ner till båthamn och la på och fast presenningar över mastskjulet. Blev bra det till slut. Men så här kan man ju säga: Det är bra grått idag! Vi ser knappt till Alnön längre och då är det tjockt vill jag lova. Fuktigt är det och smått smått duggregn faller. Skjutsat grannen har jag gjort också. Eller granne är han väl inte egentligen, men han bor i närheten och har bilen hos nån bilfixare (lät inte som en riktig verkstad på hans beskrivning..). Fick äpplen för det igår och en blomma idag.


Men! Dagens - egentligen gårdagens - bästa nyhet är väl ändå att jag är FRISK! Det var bra längesen men nu så har jag konstaterat mig själv frisk! :D Känns härligt och jag ska fira med en springtur på öarna i veckan! Åker ju på tisdag kväll till vår huvudstad och sen vidare på onsdag till Teneriffa i nån timme och sen vidare till Gran Canaria och Las Palmas! :D Wihoo. Verkar inte som det blir nå Österrike iaf.. Sökte ett jobb på ett familjehotell där men bara en eller två dagar efter jag sökte togs annonsen bort från arbetsförmedlingens hemsida och jag har inte hört nåt.. Bra eller dåligt tecken? Hmm :P Återvänder till Sverige lördag kväll, och kommer då till Göteborg för första gången på åtta (?) år! Sen på söndag åker jag till Martin! :D Har sagt att jag ska gå och roa mig med alla hans grannar medan han sitter och skriver på sin hemtenta.. mihihi. Sen åker jag vidare till bror i Märsta och stannar där till jag vinner en billig tågbiljett på tradera. Kanske borde varna honom :P Vi får se när jag kommer hem, det kan nog ta ett tag. Och förhoppningsvis blir jag inte hemma så länge då utan åker iväg tillbaka för en längre tid ganska på en gång. Det vore kul :)


Värsta tjockinlägget det här. Awesome.

Och!

Snart är klockan två igen ;) Guten Nacht!

Nej men hörrni!

Imorn ska vi måla tak tak tak!

Have a great day!

Mina kaliforniska släktningar brukar skicka mail till mig med roliga bilder, filmer och annat som man kan le åt. Förra veckan fick jag en länk till ett pussel som, trots enkelheten i det (eller tack vare), fångade min uppriktiga uppmärksamhet och gjorde mig dag lite bättre. :)



Klicka på bilden för att starta pusslet. (öppnas i nytt fönster)

Wtf!?

Nätverkskort i all ära, men nu är jag förbryllad! Jag har varit utan internet sedan i söndags - dagen då hela området drabbades av korta strömavbrott på grund av problem på en fabrik i Sundsvall - men har lyckligtvis kunnat sitta vid pappas dator eftersom han varit iväg och jobbat. Men förut idag gjorde han och jag en problemsökning och kom fram till att det måste vara nätverkskortet som lagt av i min dator, eftersom jag varken hade internet eller kontakt med vårt lokala nätverk trots byte av nätverkssladd. Jahapp, tänkte vi och letade efter billiga nätverkskort på olika butiker. 125,- ..117,- ..99,-! När jag sedan kom tillbaka hit till pappas dator var jag utloggad från windows messenger (fint program det). Loggade in igen och tänkte inte mer på det.


Timmar gick och min mobil fick slut på batteri vilket fick mig att dra mig neråt igen för att hämta mobilladdaren. Märkte att jag glömt datorn igång (svårt att missa med det ljud den för) och tänkte därför stänga av den. Skärmen gick ur sparläget och över skrivbordet ser jag en massa msn-konversationer med meddelanden som skickats medan jag varit offline. Men jag var offline.. så jag klickade på logga in ... och loggades in. JAA! Jag hade fått tillbaka internet!!! Min dator hade loggat ut mig på pappas dator, och jag hade sedan loggat ur mig på min dator på jag loggade in igen på pappas dator. Herreje.


Jag gick upp och sa till pappa:


- Du, det blir billigt imorn!


- Vadårå? svarade han.


- Jag har internet nu! ... Undrar vad felet var!





Pimpa ditt pass!

Kom av en händelse in på en länk från eniro.se där de berättar om deras nya funktion att kunna lägga in alla våra passbilder så de visas kontaktuppgifter som telefonnummer och adress så man kan se vem som är vem. Det står också om en funktion där man kan pimpa sitt pass - lägga till glasögon, byta hårfärg m.m. - om man nu skulle vilja det.



Klicka här och kolla in det vetja! ;)

I'll be back, så att säga

Ja, men hejsan vad lite jag bloggar. Jag ska göra nåt åt det. Nån dag. Inte nu.

Schwedische

Jodå, jag märkte också att det helt plötsligt blev ett inlägg på engelska.

The story of my life?

Well, I'm an observer, and this text is taken from a Facebook quiz "What type of person are you?" and this is the descriptive text about observers. I have not taken the quiz myself but I agree with the text.


Observers want knowledge and they're introverted, inquisitive, understandable and analytical. It's hard for them to handle their feelings, they rather use their head than their heart. Other people can find them cool, distant, businesslike and non-emotional. Actually they are very sensitive, but it's just difficult to express it. They like to be alone to process their emotions. Observers don't like it when others dominate them.


RELATIONSHIPS: You know you cover yourself from the world and you long for contact. You're afraid to open up. You feel attracted to people who give you space, then you can give and take. You choose friends with the same interests.


FIXATION: stinginess


VICE: greed


VIRTUE: detachment


PROFESSIONS: scientist, investigator, inspector, librarian, monk ...

Sjuk sjuk

Sjuk som jag är menar alltså att jag är sjuk fysiskt-sjuk, inte sjuk galet-sjuk vilket man skulle kunna tro. Men inte den här gången. I dag var en så konstig dag att jag klev upp halv elva, gick och duschade och sen när jag hade duschat klart och börjat klä på mig så kände jag mig varm och febrig. Bara sådär. Jahapp, tänkte jag och kollade tempen. Och ja, feber. Så då fick jag ställa in min playdate och mysa in mig i filtar i stället.


På eftermiddagen ringde pappsen och bad mig gå och köpa glass från glassbilen. Sagt och gjort, så var jag ute på en promenad i den kyliga eftermiddagsluften med mössa och vantar och hela köret. Det var lite mysigt. Har inte tagit av mig mössan sedan dess, den är härlig.


Mamma ordinerade mig via pappa att dricka mycket, så pappa hämtade en Norrlands Guld. I don't mind, så nu sitter jag och dricker öl i mitt sjuka tillstånd.


Mums!


Fredagsnöje

Sjuk som jag är kan jag roa mig med att berätta lite om min fredagsförmiddag. Jag träffade på ett element. Ett el-element. Som inte får övertäckas.





............... Så jag passade på att utveckla mina språkkunskaper.




Nu vet jag att "får ej övertäckas" heter "nie przykrywać" på polska :D

Bilder från övningen!

Allt som krävdes för att få över bilderna från mobilen var att starta om datorn. Wihooo. Så här kommer bilder från kvällen med SSRS.



Solnedgången som var då vi gick ner


Väl ute på sjön och med SSRS-båten där för att
hjälpa oss.


SSRS-båten in action


SSRS-båt, -man och far till vänster och till höger SSRS-båt, -man och far vid långsides bogsering.

På tal om battles

Jag har battle wounds från i helgen! Det ser ut som att jag har skurit mig i armhålorna men det är klänningens alla paljetter som skurit sig in och lämnat spår. Mycket mysigt! Utöver det har jag hål under foten.

The choir battle

Lördag eftermiddag och jag tänkte lägga in bilder från igår på datorn. Tjena hejsan säger mobilen och vägrar låta sig anslutas till datorn och förstör därmed mina planer. Så vad gör jag nu? Typ ingenting. Jag sitter med facebook och msn:ar med en nyopererad Oscar - vilket iofs är trevligt, men gör ju gärna nåt mer.
Ikväll ska jag hämta kussen Johan med fru Mia på Midlanda, de har varit i Turkiet en vecka och haft det skönt, förhoppningsvis. Efter det blir det till att glo på Körslaget (the choir battle - indeed). Jag hejar redan på Pontare! Och det utan att veta vilka alla de andra körledarna är! Jag tror han kan göra maffiga grejer, han brukar ju göra maffiga låtar så jag tror det blir maffigt. Ser fram emot ikväll helt enkelt.

Live-uppdatering från en räddningsaktion

Jag och pappsen är för tillfället på ett ungefär mellan Gistaholmarna och Söråker, i höjd med en tänkt linje mellan Fagervik och Åstön som skär linjen däremellan. Man fattar precis. Se det så här: vi är ute i båten i Klingerfjärden.. Havet, alltså.


Vi har havererat. Och nu blir vi bogserade.


Okej då. Vi har inte havererat, men vi blir bogserade. SSRS fick sig en fin idé att de ville testa bogsering ikväll och då fick vi så lov att fara ut och leka nödställda. Sånt man gör, liksom.


Kan berätta att det inte är så fruktansvärt varmt ute. Vi ser vår andedräkt och till råga på det har jag kollat vattentemperaturen också: 12.5C. Varmt det, förra gången jag kollade var det 11,7 men nu är det ju nästan så man kan bada! .. Icke. Inte badkrukan inte.


Kokar vatten nu gör jag också. Tror pappa har fått en fix idé om att han ska bjuda alla på kaffe. Fast vi har inte så mycket kaffe.. Kanske ska dricka silverte utan mjölk. Vi får se.


Nu är vi på väg tillbaka in i hamn. Vi har en sjöräddare ombord så det verkar som att SSRS-båten också går dit, om inte annat så har de övergett honom. Hehe.


Ja, nu är vi inne i hamn och nästan alla dricker kaffe - det för att två inte ville ha, inte för att det inte räckte. Det är djupa diskussioner här inne nu, SSRS-besättningen jobbade inte som ett team ikväll, tycker de. Men de lyckades rädda oss ändå, så tack och lov för sjöräddningen. Hasta la vista, baby.

Det blåser!

Ja, inte just nu.. Nu är det vindstilla och 4.5 grader celsius ute, men tidigare i veckan blåste det som tusan! Som i måndags då jag var till stan på årlig linskontroll, där jag för övrigt fick ett par linser för att testa. Visst blåste det väl en hel del när jag for in, men när jag var klar satt jag i bilen på parkeringen bakom Kulturmagasinet och pratade med pappa i mobilen då det helt plötsligt verkligen började blåsa! Jag kunde nästan se vindväggen komma emot mig och när den nått fram till mig skakade hela bilen!


Väl hemma inspekterade jag uteplatsen. Stol och bordar (aka bord och stolar) stod verkligen inte på plattorna, utan alltihopa var på väg in i häcken!


   

Pappa informerade mig om att Brämön hade haft en toppnotering på 22-23 m/s och ett snitt på ungefär 15-16 m/s. Gränsen för kuling ligger vid 14-15 m/s och storm vid 24-25 m/s! Yiiiiihaaa!

RSS 2.0