Dagens seglingskurs


Idag på seglingskursen var det glassväder. Men det blåste lagom nog för att ta oss utanför hamnen. En stilla bris låg på och vi ledare glassade i våra följebåtar medan ungarna slet som djur för att komma någonstans. Oh, I'm soo serious. Skämt åsido, det gick väldigt bra idag och det har gått väldigt bra i år, vädergudarna är med oss. Peppar peppar ta i trä.


Seglingskursens första kappsegling gick av stapeln idag. Tre båtar deltog, Team Evelina & Tilda, Team Matilda & Emma och Team Isak & Jesper. Först in i mål seglade Team Evelina & Tilda som hade en betryggande ledning genom hela loppet. Kanske för att de tidigare enbart seglade istället för att ta till paddeln för att få fart, medan alla andra gjorde det? Helt klart värda segrarinnor!

Evelina och Tilda under målgången efter seglingskursens första seglingstävling, där tre båtar deltog.
Evelina och Tilda vid målgången.

Eftermiddagen tog vid med fortsatt stekväder. Vad passar då inte bättre än en svettig paddlingstävling!? Team Fredrik, Martin och Rasmus tog hem den totala segern, trots interna dispyter och dialoger som tedde sig något i denna stil:

- Vi leder, vi leder!!
- Håll käften!

Aldrig får man vara glad.. ;)

KOMMENTARER!

Det var ju inte så jäkla svårt att fixa tillbaka kommentarerna, det var bara ett litet a som smugit sig in på fel plats i koden.. löjligt. Men nu är det alltså fixat och kommentarer är mer än välkomna! ;D

Slight change of plans...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Harlekin_Columbine_Tivoli_Denmark.jpgFEM dagar innan premiären för Pantalone ska gifta sig, i vilken jag är stand-in, får jag en NY ROLL, men väldigt många fler repliker! Så istället för att vara Doktorns dotter Isabella är jag nu Columbine, en mycket smart piga hos Pantalone och kär i Harlequin.

Dagens repetitioner gick nästan galant. Det tog bara två och en halv timme istället för en knapp en. Men det gör ju inget! Vi ska ju köra imorn, onsdag och fredag också, så vi hinner nog bli superbraa till lördag! Är en kul grupp i alla fall, men man kan väl inte vänta sig annat i en teatergrupp!? Bör kanske nämnas att det bara är jag och en till (?) som är tillfälliga inhoppare, lägligt nog under premiären också. Efter den kommer de ordinarie tillbaka från sin konfirmationsresa. :)


Nu ser jag en Loreena McKennitt-konsert i ettan. Minnen från rollspelstiden kommer rusande tillbaka! Kanske inte så extremt, men mysigt är det.

Nu är det dags att sova, seglingslägret fortsätter ju imorn!

Godnatt alla ni ..... (välj nåt som passar in; glada/onda/ledsna/gula/köttbullsälskare/nybadade... vad som helst)

Film från STÅNGFIGHTEN i Mellanfjärden!



Jag, PA och Patrik deltog på midsommarafton i stångfighten i Mellanfjärden. Patrik tog sig till semi och vann för det en femtiolapp. Emil filmade alltihopa =)

Titta och njut!

Sjuk!

JA! Jag är SJUK! Förkyld och hängig. Det är långt ifrån kul.

Raindrops keep falling on my head...


... but that doesn't mean my eyes will soon be turning red!
Crying's not for me cause I'm never gonna stop the rain by complaining.
Because I'm free, nothing's worrying me.



TJUGO

Nu är det bara TJUGO TIMMAR KVAR TILLS VI TAR STUDENTEN!

Och detta är med största sannolikhet mitt sista inlägg som gymnasieelev.

Ciao!



17.00, Grytan i Sörberge! :D

Trappen!

Om 96 timmar, dvs om fyra dygn, står vi på trappen på Grytan! 5 p.m.

D-day is closing in on us...

Snart är den här, studentdagen.

Veckan innan sista veckan... Förra helgen var solig och varm, och redan på torsdagen började nöjena med bal på 'slottet' Bergeforsparken, en lyckad kväll. På fredagen var det dags för brännboll för alla pigga( .. ) studenter. Te3 vann, congratz! Sen på eftermiddagen invigde jag volleybollplanen med mina vänner skidåkarna och Carola, medan Emil höll sig på sidan och njöt i solen. Efteråt firade jag, Carola och Patrik segern (hehe) med mjukglass i stora lass, åtminstone för fröken Carola som fick en gigantisk strut. På kvällen var vi hos Anton där vi såg på tv och som så ofta annars lekte orkester med alla hans instrument. Vid tvåtiden blev det en underbart härlig halvtimmes promenad hem under den ljusa sommarhimlen. Såg rådjur och en igelkott också.

På lördagen tog jag mig en välbehövd sovmorgon. Hämtade Anton med motorcykeln och for till Patrik där han och Emil redan satt ute på verandan i solen. Vi mumsade milkshake, lirade lite golf runt gården, Anton badade i älven (jag vände efter en meter, det var ju kallt!), och vi åt honungsmelon (jo, jag med). Anton et moi blev kvar på middag och halva natten. Sen skulle jag skjutsa hem Anton men vi tog en sväng till Åstön i stället. Efter några timmars ältande badade vi faktiskt. VI. I MAJ. Jag vurpade i på en hal sten, det var mycket tjusigt ;)

Mors dag. Mr Andersson and me ordnade med baguette-fika åt våra mödrar som spelade golftävling. Kycklingklägg, sallad och paprika. Yummie.

Första juni. Tio dagar kvar. Många premiärer idag! Tog motorcykeln till skolan, var på golfträning och började spela gitarr!

Andra juni. Nio dagar kvar. Grillade på kvällen med Jenny och Linnea.

Tredje juni. Åtta dagar kvar. Politikerdag. Jonatan m.fl. på skolan (t.ex. Mona Sahlin ;p) !

Fjärde juni. Sju dagar kvar. Såg teaterfolkets 'föreställning' på estraden, var ut och hurtade med Jenny efteråt, vi var så duktiga så!

Femte juni. Sex dagar kvar. Städat ur skåpet. Nu är det öppet och tomt, förutom en kaffekopp. Hittat en massa böcker som låg gömda också, hehe. Dans på kvällen, körde "Hajen" på Naturlivsföreningens (?) 100-årsfirande ute på Deltat. Sen till PA för skateboardåkande och extreme krocket. Jag vann inte.

Sjätte juni, Svenska flaggans dag. Fem dagar kvar. Golf, fotboll, Hipp hipp och gitarrspelande. Inte helt fel.

Sjunde juni. Idag. Fyra dagar kvar. Har varit på badhuset och tippat jolle idag, var förberedelsedag inför seglarlägret som jag är ledare på. Barnen hoppade ur båten innan den tippat ens, hehe. Sitter för tillfället och ser på Franska öppna-finalen, Söderling vs Federer! Hällregn där, solsken här. För tillfället är Federer ett game från två set, men det står 6-5 så det är åtminstone lite jämnare nu än i förra setet! När det här är slut ska jag iväg och rösta, och sedan till Jenny och hurta idag med.


En måndag, en tisdag, en onsdag och sedan en torsdag. Sen går jag inte längre på gymnasiet.





Skicka vidare

På tisdag går Skicka vidare (Pay It Forward, 2001) i Tv4 Film 18.25. Jag såg trailern nyss och till den spelar de Jane Siberry's Calling All Angels som också har spelats i Charmed, varifrån jag får mest flashbacks när jag hör låten. Det kanske är minnena som gör att hela jag ryser när jag hör den, men jag hoppas att det är för att den är bra och att fler tycker likadant. Lyssna, vetja.




ÅSA!

Carola tycker att vi ska skriva en fortsättning på vår novell! Bara så du vet ; )

RSS 2.0