Fortsättning följer

Redan i tisdags blev jag "medlurad" på ett yoga-pass (mitt livs första!) på Actic som så vänligt bjöd på ett prova på-pass. Sprang dit, yogade, drack te, sen sprang jag hem också. Skööööööööönt! Jag gillar nog yoga, men det känns som att det ger mer ju längre man håller på med det, och ju bättre man blir på det, men ja, nog kändes det ändå. Uppskattar den "smidiga styrkan" som krävs, lugnet och fokuset, och att positionerna ser så häftiga ut!
 
På söndag ska jag kila dit på 30 minuters core - jo, för jag hittade att om man dessutom har Ica-kort (betalkort eller bara poängsamlande spelar ingen roll) så får man ett "kryss-kort" med fem gratis tillfällen som kan nyttjas antingen i gymmet eller på pass. Lovely! Och det här kommer just när jag bestämt mig för att köpa 10-gångers klippkort på Friskis & Svettis - vilket jag nu skjutit upp ett tag, för gratis är gott. Har sett nu att "Tjejernas Athena" bjuder på träning en vecka för de som inte tränat där tidigare... Kanske klarar mig vårterminen ut utan att köpa gymkort, hihi ;-)

Jag har bestämt mig

.. för att börja må bra! Storhandlingen i dag var en stor del i det, för det har jag inte gjort på flera månader. Jag tränade till och med i går, och benen skriker av glädje i dag för att jag hittade igen dem i går. Inga fler ursäkter, nu ska här mås bra och byggas muskler! (I lagom mängd, så det känns, inte direkt syns.. :) ).

Jag äger

Ibland hade det inte suttit fel med att kunna ta bilen till Ingelsta för att storhandla. Men det är ju tur man är klen så man får möjlighet att få lite muskler på köpet. Ryggsäcken i sig är lätt över 10 kilo, och kassen nånstans på 5 kilo. Och uppförsbacke hem från bussen. Känns! :D


Helloween - Straight Out Of Hell

När jag väl är igång med rekommendationer kan jag passa på att berätta om Helloweens nya album Straight Out Of Hell som jag har lyssnat igenom nu för första gången i dag och kan konstatera att jag gillar det! Jag gillar det dessutom mycket starkt! Wiihooo, nu ska lyssnas Helloween igen!

Mixed Meters - otroligt läsvärt

Jag har stött på en otroligt läsvärd blogg och tänkte vara så vänlig att dela med mig av länken! Dels finns den förvisso redan i "side:n" (till höger) men här är en länk till ett specifikt inlägg, vilket var det första jag läste. Det kom sig som så att jag läste bland kommentarerna på ett facebook-inlägg av I fucking love science - för övrigt en intressant sida, liksom alla dess systersidor. En av kommentarerna bestod av en google-länk, och kommentaren hade fått två likes. Jag klickade på länken och framför mig ser jag en bild av en död ekorre. Jo, en död ekorre. Jag blev lite ställd, för det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Bakom bilden, som är i fokus, ser jag bildens ursprungshemsida, vilket ser ut som en blogg. Jag klickar. Det är det här inlägget jag kommer till: Mixed Meters - What is it like to be dead. Hans sätt att uttrycka sig i skrift är hänförande, det lockar, intresserar och väcker tankar och funderingar. Jag har klickat mig fram till förstasidan och sett att övriga inlägg är minst lika läsvärda. Det här är en blogg jag kommer fortsätta läsa, helt klart!

Nu har vi kommit igång

Det tog drygt en vecka men nu börjar det trappas upp med arbete i skolan igen. Hela förra veckan var ju lite patetisk egentligen med bara tre föreläsningar och till slut en utdelad, mindre uppgift. I går måndag började även periodens tredje kurs, och så var alla kurser inledda. Jag missade tyvärr den föreläsningen då jag var hemma med en dålig mage, men den verkar inte ha varit så tung.
 
I övrigt så hade jag besök av Ákos i helgen. I torsdags tog jag mig med buss till Stockholm och hälsade på bror för en natt för att på fredagen hämta Ákos på Arlanda och sedan köra tillbaka hit till Norrköping med en freerider. Han blev lagom glad på torsdag kväll när han fick insikt i att jag tänkte hämta honom och att han då inte skulle behöva åka buss, hihi. Efter lite om och men landade de till slut på Arlanda i en sverigeflyg-kärra, inte Nextjet. Undrar lite vad de har för uppgörelse där. Förmodligen lånas väl Gotlandsflygen som körs sommartid till att täcka det ökade behovet till Norrland vintertid. Bra tänkt.
 
Annars då... int nå myche

Pang i bygget

Och så hände det sig att ett pendeltåg stals och kördes in i ett bostadshus i Saltsjöbaden i natt. Lyckligtvis nog ingen skadad.

När det ena är över tar det andra vid

Knappt hann jag bli fullt återhämtad från vinterkräksjukan så inser jag att jag har urinvägsinfektion. Fantastiskt. Jag pratade med mormor tidigare i dag som också är drabbad av det för tillfället, och passade på att fråga hur hon upptäckte det, och om symptom (nä, tro't eller ej, jag har faktiskt aldrig 'diagnostiserats' med urinvägsinfektion och aldrig heller läst in mig på det). Aha, någonting i bakhuvudet väcktes av det. Senare var jag iväg och handlade inför middagen och då slog det mig att jag också har det, och har haft det nu i två dagar, och dessutom har haft det flera gånger tidigare utan att inse att det varit urinvägsinfektion. Aha. Aldrig en rolig företeelse, men den här gången är det så klart värre än andra gånger. Det känns dock på ett sätt bra att vinterkräksjukan kom när den kom och gjorde så att jag ställde in min resa upp till Arvidsjaur nu i januari - uppenbarligen behöver jag inse att jag bara är människa och utnyttja de lediga dagarna till att vila mig själv. Vila för tillfället = slappna av och låta allt i kroppen bryta ut så det kan försvinna. Och, som man brukar säga om ketchupflaskorna på glas:
 
"kommer inget, kommer inget, kommer allt" ...

Tillbaka i Sverige

Tack Sverige för det varma välkomnandet med vinterkräksjuka som drog igång innan jag ens klivit av bussen. Men kort och intensivt i alla fall, nu försöker jag bara återhämta krafterna igen.

Péntek 4. Január

Today must be my lucky day! 1. Got to sit in TWO Wizzair aircraft before leaving Budapest Ferihegy. 2. The guy beside me on the bus to Stockholm was constantly moving, making noise with his lips and playing his iPod so that I could learn some new lyrics. 3. The girl behind me now is constantly speaking on her phone in a strange language that I don't understand.

Or:
1. The safety system was working: the engine failure was discovered in time. 2. There were so many people wanting to go with Flygbussarna when I arrived at Skavsta so they had extra buses waiting and departing continuously. 3. The airport coach made it in time to Stockholm so I had time to buy some water and buy a ticket for the bus home before getting onboard.


BLÖD WOMAN SPEAKING ON THE PHONE AGAIN !!!!!


RSS 2.0