Blandat! For till utcazene fesztivál

Ja hörrni, det här var ju inte så svårt visade det sig. The Ákos I once knew is no more. Så tämligen lätt att lämna det bakom sig. Jag hade den bra Ákos:en, och eftersom han inte verkar finnas kvar så gör det väl då inget att han har ny flickvän. Hon sa för övrigt bara "hej", sen var hon tyst och passiv. Kul. Lite skönt för mig att höra av de andra att hon tydligen är väldigt "enkel" och att han inte verkar väldigt kär. Klart jag vill att han ska ha det bra, men samtidigt finns ju hornen där som vill att det ska skita ner sig. Det verkar vara fler här som tycker att han har svårt att binda sig till "svåra beslut", inte riktigt vill satsa fullt ut, och en hel del har nog att göra med att första flickvännen var otrogen när de just flyttat till hus. Surt sa räven. Men han är väldigt annorlunda nu. Kanske väldigt nervös. Får se vad som blir i morgon!

Sen är jag tydligen "berömd" här i Veszprém också, hahaha ... Lite läskigt, men tydligen har Ákos och andra talat väldigt gott om mig så de som inte har träffat mig än vill lära känna mig! Gott betyg :D

Jag hade en mycket mycket trevlig kväll ikväll! Kom till Veszprém vid 4, Dixi hämtade mig vid stationen och hade fixat så jag har ett rum hos två andra Conti-killar, haha.. Sen på eftermiddagen gick jag runt på stan och lyssnade på musiken som spelades redan då. Sen gick jag till lägenheten igen om duschade (det är på tok för varmt här, 34C sa en herre på tåget...), innan jag gick mot centrum igen. På väg dit passerade jag "Top gym" och i fönstret såg jag såklart Róli (Roland), en annan nära vän som är mycket för träning så han var där innan utgång :p Vi pratade lite och han skulle komma ut sen men jag såg honom aldrig :/

När jag väl tagit mig till centrum tog det mig väl över en timme att _nästan_ kolla på alla scener som finns. Helt otroligt vilken musik som spelas!!! Jag är sjukt nöjd över att ha åkt hit, musiken är fantastisk! Wow! Från att igår ha varit på fantastisk klassisk konsert i Wien till att idag vara på gatumusikfestival, två dagar i musikhimmeln!!! :D Kul att det är en kväll till också!!! :D


Slutfunderat

Om ca 11 timmar lämnar jag fina Fagervik och beger mig söderut! Hasta la vista, bebe!

Kul kväll ikväll

Får väl se imorn hur det här inlägget ser ut... men har i alla fall haft väldigt trevlig med gamla vänner, och dessutom bokat en speltid till i morgon till 17.22 här på Timrå, gäller att man kommer ihåg den... Hua :-)

Blöd

" are you visiting Bp?"
 
Why so happy all of a sudden? Pratar med Ákos. Har diskuterat 777-kraschen i typ två timmar nu, intressant indeed! Också berört sommarplaner, jag som "typiskt nog" suttit och planerat en resa till Österrike typ hela dagen (förutom att jag också tittat igenom hela första säsongen av Skins). Har funderat mer över utcazene, det är ju så nära Österrike så om jag ändå är där borde jag ju svänga förbi, right? Dessutom finns en intressant "videomaker" (en person alltså) i Budapest som jag hade planer på att kontakta förra året när jag var i Budapest, men som inte blev då Dixi hade tid när jag var där och sedan for jag ju till Veszprém. I dag tänkte jag att det vore ju en idé att åka dit för att träffa och snacka med honom om alla möjliga företeelser här i världen, och på ditvägen stanna förbi Veszprém.. nu känner jag ju inte riktigt att jag vill boka upp mig för att träffa honom om Ákos nu verkar så här glad över att jag eventuellt kommer dit. Oavsett vän eller pojkvän så är han en av de få som står mig allra närmast och känner mig bäst, och vi har jämt trevligt tillsammans (även när han får för sig att göra slut, oddly enough..), så klarar vi av att umgås så vore ju det mycket trevligare, faktiskt. Han verkar dessutom inte alls komma ihåg att han inte kunde umgås på ett tag, och att det skulle visa sig hur vår relation står sig... Så jag påminde honom om att han ju inte vill träffa mig, och att smileyn verkar aningen motsägelsefull.
 
"hm
I don't remember sorry"
 
Lustigt nog samma uttryck som han använde just vid det tillfället då han verkade så osäker på vår vänskapsrelation, gällande hur han vid förra uppbrottet fick mig att lova att komma och hälsa på till sommarn, men att det nu inte var aktuellt. "I don't remember saying that". Funny... Lustigt nog också han som startat konversationerna som vi haft nu sedan han gjorde slut. Typ tre stycken. Nåja, chatt gör mig inte så mycket, fortfarande för stort avstånd, och så är det ju lite som att prata med vem som helst, ser ju inte kroppsspråket.
 
"but if you are nearby let me know"
 
Mm. Hade jag ju tänkt göra i vilket fall, efter god inrådan.
 
Men ja. Jag har planerat en hel del i dag. Känns dumt att inte ta tillvara på tillfället, faktiskt, saker och ting föll på plats i planerandet, och det verkar kunna flyta på bra, lustigt nog. Så kanske sticker härifrån onsdag/torsdag till veckan. Hälsa på i Malmö först, sedan tåg till München för att hälsa på en bekanting, vidare till Saalbach, vandra där några dagar, vidare till Wien och gå på Mozart/Strauss/Schubert/Lambert/Lumbye/Haydn/Beethoven-konsert, sedan eventuellt då Veszprém/Balaton för festival och bad, sen en dag i Budapest och sedan hem (och gå på Urkult-festival). Jo, ja. Det känns bra! Ska sova på saken!

Solbränna

Och jag fullkomligt HATAR att jag känner mig stressad att bli solbränd!!!
 
Som tur är resulterar panikstress sällan i att jag tar tag i problemet i fråga, så jag är fortfarande kritblek jämförelsevis. Det gillar jag. Och inte gillar. Ja, lite så där upp och ner går det.

Tung dag, men många idéer.

I dag har varit en tyngre dag. Det var ju så bra då, men nu är allt borta. Pick up the pieces and start again from where I left off. I ett sånt här läge gillar jag min skalle jävligt mycket. Jag lägger mig inte ner och dör, gråter och ältar. I stället väcks en jävulsk revanschlusta. ~Jag ska fan visa att du gjorde bort dig när du valde bort mig, typ. Idéer poppar upp, jag ska göra det här och det här och det här... Jag är inne på Österrike nu, väldigt skarpt. Beställde lite broschyrer från Saalbach-området för några dagar sen, de kom igår så i natt somnade jag sent. Jag gillar Österrike. Dock har jag än så länge bara spenderat typ totalt en halv dag i landet. Först stannade till några morgontimmar i Kufstein i väntan på att byta tåg (2009), sedan en halv dag i Wien (2009), och sedan bussbyte i Nauders, typ 15 sekunder springandes mellan två bussar, total restid i landet kanske 10 minuter... (2012). Men jag gillar luften, bergen, musiken... Hmm.
 
Nu har jag lagt ut en efterlysning på Facebook efter en "spontan person som har mycket tid och lite pengar över (eller god uppfinningsrikedom). Klart fördelaktigt om du gillar berg, blå himmel och att resa!". Tja, alltid intressant att se vad man kan få ut av det!
 
Jag känner mig mer och mer instängd här hemma. Måste UT. Och jag har gått ut. Men det är inte tillräckligt. Jag måste iväg. #€&/%#€/&"@. Att man inte bara kan känna sig tillfreds på ett ställe, där man är, tänk så enkelt det hade varit då. I kväll kollade jag upp mer om att läsa master i Budapest. Jag tänker inte lämna ungerskan ofärdig, jag gillar inte att ha språk 'oavklarade'. Kanske söker jag mig ändå till Wizzair som har kontor i Budapest. Det hade ju inte riktigt gått om jag fortfarande haft Ákos, det är ändå tre timmars pendlingsavstånd enkel väg mellan Veszprém och Budapest flygplats, så nu har jag ju möjlighet att göra det också....... Jobba lite där, få erfarenhet från branschen samtidigt som jag sätter språket, och sen dra vidare. Låter ju som en fin liten plan, inte sant!? På fredag kommer ju antagningsbeskeden ut inför höstens antagningar, och förhoppningsvis får jag en plats på Uppsala universitet, ungerska på distans, så har jag det i CV:t. Jag kan ju redan ungerskans grunder, vill bara få't på papper också, så ska väl inte ta så mycket tid att läsa 200 % universitetsstudier... right!?
 
Men det är ett så stort surr i huvudet på mig. Saker och ting faller inte på plats. Österrike? Hälsa på Malin på Mallorca och vandra runt där? Dra runt Europa? Ändå åka till Veszprém utca zene fesztivál, bara för att? Åka till Australien nästa år!? Norge? Leva primitivt hemma i Norrland, skippa modernt arbete och bara leva "som det var tänkt"? Himla tur på ett sätt att jag har kassörsposten i sektionen att tänka på, så smiter jag inte iväg i förtid... Just nu känner jag ingen som helst panik över att få ett jobb inom branschen efter examen - jag kan gott hitta på vad som helst annat, och tror inte att det skulle stå sig negativt i CV:t heller. 
 
Kan inte någon ta och läsa Naiv. Super. som jag tipsade om? Vill höra andras tankar om den! Just do it!
 
Samtidigt är det "enkelt" när han är så långt borta. Allt kan hållas på avstånd med hjälp av geografiskt avstånd. Det känns lite som en dröm det som var. En trevlig dröm, men nu har den tagit slut, och då kommer livet tillbaka när man vaknar upp. Lite som att det aldrig har hänt. Jag tror inte det är en så himla bra idé att åka dit nu egentligen, efter att ha funderat en del över det. Jag tittade på Piias bilder från Budapest. Det var nog lite det som väckte allt. Mycket fina bilder, men så såg jag ju platserna där vi varit. "Våra" ställen. Suck. Vill gräva ner mig. Och så kommer revanschlustan tillbaka och säger till mig att skärpa mig. Skit i allt ba'. Ta en fylla. Ta en cigg. Dra iväg. Stick härifrån. Gör något nytt. Det löser sig.

Bra vecka! ( Inlägget dock mest blaha )

Den här veckan har gått fort! Fullt upp, men ändå inte. I måndags gick jag, mor och far 18 hål här på Timrå golfklubb. Det gick inte lika bra som när jag gick med Sandra och Anders förra fredagen då jag gick på 94 - första rundan för året, och en av mycket få på typ 3 år, men spelar man för lite får man förvänta sig stora svängningar. Blev väl iofs "bara" 102, men över 100 innebär skämskudde på, oavsett hur mycket/lite jag spelat.
 
På tisdagen ägnades kvällen åt att slå lite bollar på Sköns golfklubb med Sandra. Hon fick slå mest, jag hade så roligt åt att titta på svingen hennes och ge tips och övningar så hon kan få ut mer av den. Hon har tagit grönt kort i år men har en grymt bra nybörjarsving (mycket bra sving rent generellt också, men några nybörjarolater). Som en oslipad diamant :D Hon behöver mest bara ut och träna och få rutin så kommer hon fort komma långt ner i handicap! :D
 
Onsdagen spelade mamma och jag tvåmannascramble (båda slår, man väljer bästa boll, båda slår därifrån, osv.). Det gick helt okej får man väl säga. Gick in på 69,7 netto ("förväntat" är 72), tog då över totalledningen och under rundan hade jag tagit över longdriving med en tåad slice, haha... Men så gick vi ut 07.27 och bollar startade till efter 18, så vi halkade ner till att knappt vara "topp två tredjedelar", och jag vann inte longdrivingen. Väntat.
 
På onsdagkvällen kom Botond, ungersk utbytesstudent som läser/läst KTS-master (i Norrköping), och hans bror Zalán. De cyklar runt Bottenhavet/Östersjön! På typ två månader ska de cykla 800 mil, herreminje! Zalán spelar också piano och blev glad över att se att vi har piano, och vi satt uppe och spelade och pratade ett tag. Jag berättade att jag funderade på Veszprém utcazene fesztivál (gatumusikfestivalen), med reaktionen typ "men varför åka till Veszprém så ofta?". Ja, varför egentligen. Jag tror jag skulle ha ställt samma fråga om någon sagt att de åkt till, säg, Uppsala flera gånger, som "testa andra ställen". Det satte lite perspektiv i skallen på mig, så jag ska nog inte dit ändå. Men jag vill ju någonstans! Under golfrundan i måndags gick jag mest runt och drömde om berg och att gå ut och vandra... kanske därför det inte gick jättebra. Men jobbigt nog har jag märkt att det händer saker här hemma typ en dag i veckan nu framöver, vilket ju gör reseplanerandet någorlunda problematiskt. Nu från måndag har jag en "fri" tvåveckorsperiod, sedan är nästa först i mitten på augusti... Samtidigt känns det ju liiiiite drastiskt att sticka iväg med två dagars varsel. Inte för att det gör mig något om jag vill iväg. Men blir så hastig planering. Hmmmmmmmmmm.
 
Igår gjorde jag inte så mycket efter att Botond och Zalán hade åkt igen. Det regnade halva dagen, startade tyvärr redan innan de for så jag var inte väldigt avundsjuk på deras resa då. Sedan var dagen mest grå även när det slutat regna. Jag hann med att sova en stund mitt på dagen. Det var skönt.
 
I kväll var det 8-årskalas för mitt kusinbarn Estelle. Jag funderade en del på vad att ge na. Mamma hade en sjal som var lite för kort för en vuxen, och i samma stil som en som hon redan gett till min kusin, Estelles faster, så Estelle fick den av mamma. Men jag då. Jag tog min kompis Clas Ohlson till hjälp och hittade ett "inbrottslarm" från Alga, där man skulle koppla ihop larmet själv för att det skulle fungera. Från 8 år. Och rimligt pris. Klockrent! For in till "Birstahelvetet" (shoppingstadsdelen) och köpte den, fick tips på lödningsartiklar av kassakillen som verkade riktigt förtjust i de här sakerna ( :-) ) och sedan stack jag upp i skogen där med mina fivefingers för att ta en hittaut-kontroll. Fick gräs mellan tårna :-) och gräs i huvudet så jag nös och snörvlade som tusan... sen hem, tog en snabbdusch och for iväg på kalas. Estelle och jag monterade ihop larmet sedan. Estelle gjorde jobbet och jag kom med några små ledtrådar om hur det skulle göras. Jag var lite osäker på hur hon skulle klara av det och om hon skulle gilla det, men det verkar som att det var kul både ett lyckas sätta ihop den och att sedan ha ett larm så hon hör om lillbrorsan går in på rummet hennes :D Känns bra att vara den personen i släkten som ger henne tekniska saker, så det inte bara blir brorsan som får sånt, och så att hon inte bara får "flicksaker" :-)
 
Imorn kommer mamma och mormor. Mamma ska spela ukulele på Norra berget och jag ska hänga där med mormor. Ja och sen blir det "vägra-Gatufesten-fest/häng" med Sandra. Gatufesten vet jag inte vad det blir av i fortsättningen. Pratade lite med Estelles låtsasmamma om det också, att det är så dyrt nu och att de tagit bort ena gratisdagen (lagt avgift på den också i stället), samtidigt som det inte är så många artister som väger upp för det höga inträdet + att det finns fler musikevenemang den här sommaren som konkurrerar med Gatufesten... Så i år går de nog minus. Dessutom regnar det nu.
 
Och söndag... vilodag.
 
 

RSS 2.0