Nu börjar det bli nervöst

I morgon klockan 12.40 lämnar jag Norrköping med Flygbussarna för resa till Skavsta och vidare till Liszt Ferenc repülőtér, dvs. Budapest International Airport. ETA 18.00. Förhoppningsvis är det inte alltför mycket trafik i vägen för Ákos när han ska ta sig dit så han är där när jag kommer - sedan bär det av till hans föräldrar för middag! Nervöst värre, men spännande! På Ákos låter det som att de redan gillar mig utan att ha träffat mig, för de har hört när jag pratat med honom via Facetime, haha! Dessvärre kan de inte engelska så det blir ungerska för hela slanten! Kan bli kul! :D
 
Nåja, efter maten sedan så ska vi åka vidare till Veszprém för Ákos ska upp och jobba på torsdagen. Då ska jag underhålla mig med diverse läsning. Sedan på kvällen blir det "julmiddag" med Conti-gänget! "Julmiddag" för det är en middag inför julen, men det blir ingen julmat för det är för tidigt, haha.. Men den träffen ser jag fram emot otroligt mycket! Det är ett väldigt härligt gäng och det är lätt att prata med dem alla, och nu går det nog bara lättare när jag kan lite mer ungerska, hihi.
 
Náh, sedan får vi se om Ákos får ta kompensationsdagar fredag och lördag, i så fall hinner vi nog med att besöka något ungerskt bad!
 
Jo, så jag blir borta till och med söndag, fyi. Trevlig helg!

Julbak

Det blir väldigt många bilder nu, jag har lyckats tillskaffa mig ett Instagram-konto och jag gillar formatet, så lägger några bilder här också. Dubbelt upp... Nå väl. I går bakade jag och Lisa pepparkakor och lussebullar och satte ihop varsitt pepparkakshus! Riktigt mysigt julstök! Frukosten i dag bestod av kaffe och lussebulle, toppklass! Blir trevligt att få med mig lite svenska godsaker att bjuda på i Ungern också, och i helgen ska jag sätta upp julgranen så jag har färdigt julmys när jag kommer hem nästa söndag, för då är det ju redan första advent! Nu är det jul igen!  


Polis polis potatisgris

Jag var på Subway igår och köpte mig en efterlängtad Subway-macka (nähä? (joho!)). Den var så god så god! I dag däremot har jag städat och jag var just på väg att slänga kvittot från gårdagen när jag kom ihåg att jag tänkte igår att jag skulle kolla så att jag verkligen fått rätt pris (Sub of the Day, meny, Mecenatkort, osv. osv.) och då såg jag att jag i stället för studentrabatt fått polisrabatt. Polisrabatt. Smaka på ordet! P o l i s r a b a t t. Lite häftigt ändå, jag känner mig viktig för samhället!
 
Tur var det att jag inte hann slänga kvittot, nu kommer jag få en gratis kaka :D

 

Julmust

Igår drack jag 'vinterns' första Julmust! Gott som tusan :9


Loreen:

– Det är en viktig grej jag lärt mig: hur blir man som människa om man inte lever sin sanning? Jävligt destruktiv kan jag tala om. [Länk]

Hualigen

Paniken som uppstår när faderns flight från Teneriffa försvinner från FlightRadar24.net är smått obeskrivlig... "Lättnaden" som sedan uppstår när jag inser att fler flygplan gör detsamma vid samma ställe, är desto behagligare, och det blir bara bättre när tankeverksamheten kommit igång igen och jag förstår att de flugit in i "Atlantiskt HF-luftrum" och därför inte syns på radarn. Ännu bättre några timmar senare när de dyker upp igen - lite konstigt nog - nära Irland, och så klart allra bäst när Arlanda.se har bekräftat deras ankomst. Phew, vilken pärs! Tänk så lustigt ändå med dessa vindar, hur de kan vrida och ha sig. En vanlig dag när de flyger från Teneriffe så flyger de över spanskt och franskt fastland, men de senaste veckorna har det varit vanligare med starka vindar som gör att det blir mer effektivt att flyga utanför Spanien och Frankrike, och till och med över England.

Bra dag!

En bra dag i dag. En väldigt trött och seg dag på ett sätt, men vi gör framsteg och det känns som att kunskaperna ökar samtidigt som saker att göra bockas av en efter en. Jonas och jag har fått OK på vår optimeringsmodell så vi är färdiga för nu och har fått godkänt för att implementera den i AMPL, och innan det tillfället har vi en labb där vi ska lära oss AMPL vilket ju betyder att vi inte direkt behöver lägga så mycket tid på att lära oss det utöver schemalagd tid :) NICE!
 
Sen tidigare i dag hann vi med både fika och att få en del gjort i projektet, så en bra förmiddag där. Arbetet är nu mer strukturerat och fler personer har en tydlig uppgift som de jobbar med. Det är bra!
 
För att summera lite: det hinner bli många suckar på en dag, men de blir mindre djupa för varje suck :-)

Tyngden lättar

Helt plötsligt känns det som att man har 1000 saker mindre kvar att göra bara för att man gjort klar en grej; i dag har resulterat i en väldigt fin optimeringsmodell! 

BAM!

Så har 'vi' säkerställt fyra år till med Herr Barack Obama som President of the United States of America. Jag tror det blir bättre än alternativet.

Jag är lite stressad

I min projektgrupp träffas vi fem personer och får arbete gjort för ungefär tre. Samtidigt verkar inställningen vara den att de andra kurserna ska prioriteras, för de är på helfart och att nog borde väl de planerade timmarna på torsdag räcka. Samtidigt kom jag fram till i dag att en utdragen grej som de flesta andra suttit med nog kommer vara helt värdelös. Jag var förvisso den som drog för att det här skulle göras, men alternativet som jag nu sett påpekades tydligen redan för två veckor sedan. Men, säger jag då; ÖVERTYGA MIG! Har man en tanke och en annan idé känns fel; ja, men diskutera då! Det kan ju spara otroligt mycket tid och arbete, och det är ju särskilt viktigt när det verkar bli så att "nä, nu har jag lagt mina 6 timmar för den här veckan, det får duga". Lätt överdrift nu, men är man trög och ineffektiv måste man ju kompensera för det med att lägga ner mer tid på arbetet!
 
I dag har vi seminarium klockan 3. Jag funderade på att sitta nu över lunchen och försöka få till programmeringen till det som ska göras till i dag. En annan tänkte på maten hen skulle äta över lunchen. Jaha. Det tog bort min vilja att arbeta över, för det är bara jag som gör det. Så nu tänker jag sitta här och känna mig ensam i att vara stressad över att hinna få till vårt arbete till i eftermiddag, men jag tänker inte börja arbeta förrän klockan 1 då vi träffas gemensamt igen. Lunchen är helig.
 
Nu jäklar blir det andra bullar!

Skrik

http://ettparsvenssons.blogspot.se/2011/04/jag-ar-en-lammel.html

En tur till Gran Canaria + en vecka senare ...

... så har jag nu lämnat av Ákos på Resecentrum och han är nu på väg hem igen. Dryga timmen tills han är på Arlanda sen 2 flyg med DLH med start 18:20 innan han är framme hemma i Budapest vid midnatt. Här i Norrköping spelas det musik på hög nivå för att försöka slippa höra tystnaden. Men men, tre veckor av plugg och festande, och sen är jag i Ungern med honom igen :)

RSS 2.0