Hualigen

Paniken som uppstår när faderns flight från Teneriffa försvinner från FlightRadar24.net är smått obeskrivlig... "Lättnaden" som sedan uppstår när jag inser att fler flygplan gör detsamma vid samma ställe, är desto behagligare, och det blir bara bättre när tankeverksamheten kommit igång igen och jag förstår att de flugit in i "Atlantiskt HF-luftrum" och därför inte syns på radarn. Ännu bättre några timmar senare när de dyker upp igen - lite konstigt nog - nära Irland, och så klart allra bäst när Arlanda.se har bekräftat deras ankomst. Phew, vilken pärs! Tänk så lustigt ändå med dessa vindar, hur de kan vrida och ha sig. En vanlig dag när de flyger från Teneriffe så flyger de över spanskt och franskt fastland, men de senaste veckorna har det varit vanligare med starka vindar som gör att det blir mer effektivt att flyga utanför Spanien och Frankrike, och till och med över England.

Kommentarer

Postat av: Jonas

Vet inte om det har med HF-luftrummet att göra, men tror snarare att det är bristen på deras ADS-B-mottagare (blev konstigt med dubbla bindestreck, men bättre än särskrivning) i det området. Är ändå relativt ideellt de sysslar med det där..

Svar: Jo ja, ADS-B:n är ju det som ser planen där så har man inte sådana mottagare så syns de ju inte :) Jag klagar inte på FlightRadar, har bara upptäckt en utvecklingsmöjlighet :P
Modin

2012-11-12 @ 15:17:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0