Hej 2010!

Lite kortis-uppdatering här då:

I dag har jag varit på utflykt utmed kusten här på Gran Canaria. Häftigt var det. För vanligt folk kostar utflykten 34€ + matkostnad. För mig gick det på 19€ inklusive mat. Bara för att jag jobbar i receptionen på ett hotell. Mihihi.

Först blev jag hämtad här i Playa del Cura 09.35 i en minibuss. Vi for mot Playa del Inglés (nämns hädanefter som PLIE) och plockade upp fyra pers på vägen, varav två norskor som jag kanske berättar mer om sen. Väl i PLIE bytte vi till storbuss som skulle ta oss runt ön, men först fick jag hälsa på Last Minute Travel(dom som arrangerade utflykten)'s koordinator och så fick jag hans visitkort också för att ringa till honom direkt nästa gång jag vill åka på utflykt för då ska jag få åka gratis. Mumsfilibaba.

Jaja, resan startade och guiden började prata på tyska. Ehhh. Sen kom engelska också, och en förklaring att han skulle köra båda språken. För att skriftligt försöka sammanfatta hans engelska: "WELL, now we are taking the HIGH way AND on the lefT sIIIde you can see the GREEN houziiis and in some minuTes we will be passing a vaaaaaaaaalley. And in the vaaaaaaaalley there are many GREEN houziiis". Jag trodde först att han pratade om en hög väg som skulle gå förbi jättemånga gröna hus, sen förstod jag då att han pratade om motorvägen och växthus. (Dingdong). Jag skrattade lite då.

Första stoppet var i Las Palmas vid shopping centret Las Arenas 40 minuter. Jag köpte ett linne som stod att det kostade 3.99, jag fick det för 2.99. Underbar gråmulen dag. Så for vi vidare till Guds finger-staden Agaete, dock kapades Guds finger 2005 i en storm... Men jag fick bra bilder ändå. Vi åt där, och guiden - Carmelo (och 'den viktiga busschauffören som ska hålla oss på vägen då vi kör på stup-vägarna' heter Felix) - sa att jag inte behövde betala. Så bra för mig! Sen for vi ännu vidare mot ett litet ställe som nog inte har nåt namn och stannade där och gick på toa innan vi for till Puerto Mogan och stannade där i 40 minuter och jag passade på att springa iväg och köpa mig en limonglass. Gott det :9

Sen måste jag ju tillägga att det hela var ytterst äckel-turistiskt och att man kände sig lite som hej-kom-och-hjälp-mig bara för att man klev ur en buss med guide och hela köret... Men jag fick se ön så jag är nöjd :)

Adios todos!

RSS 2.0