Utflyttad från Gripen

The eagle has left Gripen.

Nygatan 39

Nu har vi flyttat in i nylägenheten och det börjar bli riktigt mysigt! Jag sitter nu vid vårt matsalsbord (!) och dricker te och mumsar skorpor till the Big Bang Theory. Det finns värre sätt att roa sig på vill jag lova! Pojkarna sover och det borde väl jag med. Jag ska försöka vara ute ur huset vid tio-tiden för att hinna iväg och städa på Gripen och beställa tröjor till Tema KTS innan eftermiddagens föreläsning och senare lägenhetsbesiktning.

Igår var det inflyttning och Vinterkravall-N som gällde! Det var en trevlig dag med mycket att göra. Förfesten blev lite lidande dock, men kvällen blev bra ändå minsann! André stod i baren hela kvällen, skoj det också säkert. Han fick bju mig på vatten i alla fall! Kul att man träffade på så många nya och gamla ansikten!

Nu idag har jag packat upp en del lådor och varit iväg till Sandra och mumsat födelsedagstårta för Lisa och sett på Harry Potter-sexan. Jag tror jag måste börja läsa om böckerna igen, det var på tok för länge sedan nu. Och sista boken, ja, den har jag ju bara läst två gånger (sv + eng)! Hay que empezar de nuevo!

Jag gillar verkligen vårt kök! Det måste sägas! Bilder kommer senare när det börjat ordna till sig här. Jag glömde tyvärr att ta före-bilder (förebilder, hehe), men men.

Knarrgolv. Man hör när någon går upp för att uträtta sina behov ;)

En sista natt på Gripen

Jag kan i och för sig sova två nätter till här innan jag måste lämna in nycklarna. Vi får se hur jag gör. Visst är det så att det vore trevligt att sova i den nya lägenheten och komma igång med boendet där, men samtidigt, när jag lämnar det här rummet kommer jag förmodligen aldrig komma in hit igen. Det är lite sentimentalt. Jag har haft en helt okej tid här på Gripen, visst har det sina nackdelar men samtidigt är det ett bra ställe för att komma in i studentlivet här i Norrköping. Och det var här på Gripen jag fick nattbesök av Familjen under nolle-p. Det var här de sjöng för mig så vackert i falsett. Naw, Gripen, te dejo, hasta otra vida!

Engelska

Det är ännu en sen kväll, och jag sitter vid datorn. I morgon har vi en engelskainlämning och lustigt nog är jag inte klar med den än trots att jag tyckte jag kom igång med den så bra i tisdags. Men, trots detta sitter jag nu och.. ja, tänker skriva i alla fall. Det kanske behövs lite O'boy först.

Min favoritårstid och varför

Jag sitter i vad som fortfarande är mitt rum på Gripen och gör i stort sett ingenting. Sitter. Det har varit en lång dag i dag, men ändå lite kortare än vad den kunde ha varit. Jag började dagen med att vakna av att klockan säger att den är tjugo över nio. Typiskt att ekonomin började åtta då. Suckade, och la mig tillrätta igen för att dra mig lite och kunna starta dagen på ett bättre sätt. Nästa gång jag vaknade var kvart över tio, väldigt precis den tiden då jag egentligen borde ha infunnit mig på engelskalektion. Suckade åter igen. Den här gången la jag mig dock inte igen. Jag hade visserligen bara kunnat dra på mig kläderna och gått ut genom dörren och kommit sidådär en sju-åtta minuter sent, men jag bestämde mig för att stanna "hemma" och flyttpacka! Sagt och gjort, nu har jag bara kläder och småsaker kvar att packa - vilket säkert kommer kräva i alla fall tre kartonger till, men jag är på god väg till klar!

Vid tretiden sen begav jag mig till skolan för att möta upp med David och André för att få mina nycklar till lägenheten! André hängde på dit för att kolla in den. Den var mysig, helt klart! Jag tror jag gillar hallen och mysrummet med spisen mest. Ena toaletten verkar de ha misslyckats lite med att städa dock, det är pissfläckar kring sitsen på toastolen och ett smutsigt golv i ett annars väldigt fräscht badrum! Helt överlag är det i alla fall ett positivt intryck, absolut! Fönstren är stora och det känns som om vi kommer kunna göra lägenheten till något riktigt bra. Me like :)

Efter lägenhetsbesöket var det dags att arbeta årets första pass på Trappan! Jag och till slut även Bärs och en Alain jobbade i baren denna kväll då det inte var särskilt mycket att göra. Vi roade oss med att dricka sockerchocker och köra lite frågesport. Så till slut kom städningen och det gick fortare än fortast. Typ. Lite efter elva begav vi oss därifrån, då vi hunnit ta avslutningsmöte och dricka lite städdricka.

Och nu sitter jag alltså här och gör ingenting. Skriver och skriver. Det är visserligen inte ingenting, men det bara blir. Jag är väldigt förvånad över att jag har lyckats blogga så pass som jag ändå har gjort nu de här tre dagarna! Tidigare har jag aldrig ens varit i närheten av att skriva såna här inlägg, men nu flyter det bara på.

I stort sett så länge som jag minns har jag älskat våren, den perioden då solen börjar skina även på morgonen när man går till bussen och till och med stannar uppe till dess att man åker hem igen. Den dagen man ser den första biten asfalt på vägarna har alltid varit lyckodagar, ett bevis på att våren och sommaren verkligen är på ingång. De här sista åren har det dock börjat förändras. Jag har lärt mig att uppskatta hösten mer, och vintern framförallt! Att det är mörkt ute ger en ju möjlighet att tända ljus och krypa ner med en filt och lite varm choklad och bara mysa, helst efter en skidtur!

Våren i år var bara jobbig. Jag kom visserligen hem i slutet av den, i slutet av april. Jag hade varit i Spanien och haft några helt underbara månader, och nu kom jag hem till ett grått Sverige där jag var helt tagen ur den vardag jag känt till i fem månader. Jag hade jättemycket känslor att bearbeta, samtidigt som solen sken och sken i långa dagar. Jag tror absolut att man behöver vintern för att uppskatta våren, att gå ifrån sommar till vår är att ta ett steg tillbaka istället för framåt, och därför blev det inte samma vårkänslor som tidigare.

Så, för att summera och konstatera, jag vill fortfarande säga att våren är min favoritårstid av vana eftersom allting väcks till liv då igen, men jag svänger åt att gilla vintern mer och mer, för skidorna och mysfaktorn. Jag får nog fundera kring det här nästa år igen, då kommer jag kanske att veta bättre!

En person jag vill träffa just nu

I dag har varit en dag av många känslor. Efter dagens industriföreläsning och engelskalektion kom jag hem till att i min inkorg finna svaret på min Familjeansökan. Familjen är KTS-sektionens fadderi som under nolle-p går runt med stora, svarta fluff och är coola. Familjen och alla andra som bidrog till att göra vårt nolle-p till vad det var underlättade för mig allt med att även mentalt komma in i att "binda upp mig" till Sverige och en utbildning i tre år. Jag hade två verkligen fantastiska veckor och Familjen var allas våra idoler. Självklart skulle jag söka. I mailet står det att jag tyvärr inte blivit antagen.

Besviken. Förbryllad. Lätt irriterad. Jag menar hej, Årets nolla ej antagen till Familjen 2011. Nog har herr General och fru Kassör sett till att få en gruppdynamik som de känner sig bekväma med, och jag tror absolut att hur nu Familjen än ser ut till slut så kommer det bli en bra Familj. Men ni vet, känslorna som dyker upp när man blivit fråntagen en dröm, som det ändå varit. Man känner sig uppgiven.
Så börjar man bearbeta känslorna och den nyfunna fritiden som kommit åter. Fadderisterna arbetar och förbereder sig inför nolle-p även över sommaren och då jag nu inte behöver boka upp mig för sommaren har jag helt plötsligt tre månader fria att planera! Jag har redan satt igång att lätt planera för vårt årliga seglingsläger där hemma i byn, och tankarna har rullat igång om att söka jobb den resterande tiden på Malins hotell i Cala Bona, Mallorca.

Malin. Min underbara vän från Gran Canaria. Hon och jag, lika galna båda två! Vi jobbade i samma reception och klickade på en gång, och som vi haft roligt! Det skulle vara jättekul att på en och samma gång få återse min kära Malin, mitt kära Spanien och prata min kära spanska. Malin har för tillfället "en ledig vinter" med jobb i Finland där hon åter träffar sin familj och sina vänner, men jag är väldigt säker på att hon åker tillbaka till Mallorca till sommaren, då Mallorca är hennes ö lika mycket som Gran Canaria är min. Typiskt att vi inte kunde ha valt samma ö!

En bild + 10 fakta om mig!

Jag läser Flygtrafik och logistik vid Linköpings universitet i Norrköping. Jag vill jobba med flyg!
Jag håller på att flytta ifrån min första ”lägenhet” (eget rum, delat kök) för att bo med mina vänner André och David i en trea.
Jag bodde på Gran Canaria i vintras i fem månader. Där jobbade jag på ett hotell och utvecklade min spanska till att kunna tala flytande.
Gran Canaria är ”min ö” och har varit det sedan jag var åtta år gammal.
Jag känner mig ibland frustrerad över att vara i Sverige. Jag är här för jag vill ha en utbildning, och den här linjen är i det närmaste perfekt för mig och det jag vill göra. Norrköping har dock tagit väl hand om mig.
Jag älskar att åka skidor! Jag tror jag kommer behöva kombinera Spanien och skidorna med att bo i Pyrenéerna eller liknande framöver. Jag var aktiv i skidklubb när jag var yngre men nu åker jag mest runt som en glad idiot!
Jag har egentligen en innerlig önskan om att bli riktigt bra att åka skidor. Jag skulle väldigt gärna göra det ”Snygg-Erik” gör just nu, tränar för Mitt liv som Hellner som går i SVT. Åh, så lycklig jag skulle vara om jag fick göra det!
Jag är oföretagsam. Det finns en hel del saker som jag vill göra – men jag gör det inte. Varför? Lathet. Oföretagsamhet. Jag sitter av äckligt mycket tid. Nu har jag i alla fall kommit till den insikten, kanske bättrar jag mig hädanefter.
Nu borde jag väl vara lite positiv också kanske. Jag är rätt smart av mig, ibland åtminstone. Jag har jämt haft lätt för mig i skolan, kanske är det lite därifrån min lathet kommer – jag har egentligen aldrig behövt kämpa för mina betyg eller för att lära mig. Jag har jämt haft toppbetyg och gick ut gymnasiet med 22.5 i meritvärde (20.0 snitt + 2.5 ”bonuspoäng”). Det är jag bra stolt över!
Sista året i gymnasiet bestämde jag mig för att välja bort Fysik B, en kurs som jag valt till mitt individuella val. I stället läste jag Dans A. Det var det bästa jag gjorde under hela gymnasiet! Det var jag och fyra (från början fem) estetettor som dansade främst jazz, balett och modern dans. Slutproduktionen var riktigt rolig att vara med på, en hel vecka med dansföreställningar, shit, vilken grej liksom! Jag ser verkligen tillbaka på tiden med dessa tjejer med ett leende på läpparna!

Hello world!

Nå, jag ska för att försöka få lite rutin till att använda den här sidan utgå ifrån en lista med ämnen att skriva om för olika dagar. Jag kanske inte skriver varje dag men jag ska försöka skriva så ofta jag har tid. Och tid är allt jag har.

Listan ser ut som följer:

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig. 
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu. 
Dag 3 – Min favoritårstid och varför. 
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick en miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – En bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag har varit på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig som är tagen av någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.


RSS 2.0