Finbesök från Gran Canaria

I söndags tåg jag tåget ner till Stockholm för att möta dessa två, Jose Antonio och hans flickvän Marcella, som är i Sverige den här veckan. Det var riktigt trevligt att träffa dem (Marcella för första gången) och att få höra kanariska igen efter dryga två års uppehåll! Det tog en stund innan mina "cómo?" avtog i antal.. haha :-)


Jose och Marcella. Jose tyckte det var kallt så han köpte sig en mössa.. haha :-)


Marcella och jag! :-)


Jose och jag! :-)

Här hade vi just ätit ren, och sen lingonmousse till efterrätt. Gott :9

Trött och slut och glad midsommar!

"VARNING": ett inlägg mer för min skull än för nöjesläsning.

I söndags var jag och föräldrarna ut till Öbergs udde på en middagstur. Vi grillade kött och mumsade i oss. Jag nös nåt så otroligt och det kliade i gom och näsa. Sedan kom vi hem och såg avslutningen på Masters, och la oss sedan efter den vid 5-6-tiden på morgonen. Måndag vaknade jag igen redan på förmiddagen för jag hade så fruktansvärt ont i halsen, antingen för den för mig nya pollenpillersorten jag testade kvällen innan eller nässprayen som runnit ner i halsen eller annat. Skjutsade far till stan för han skulle vidare till Märsta, sedan for jag och köpte halstabletter och efter det hem och försökte sova. Det gick inget vidare dessvärre. Blev te med mor på kvällen innan sovdags igen, tog då även ett till pollenpiller, men nu en Kestine, som jag jämt använt tidigare. Nässpray på det så kunde jag sova gott sen. I dag tisdag har jag vandrat runt (hemma) trött och slut, det känns som en förkylning förutom att jag inte känner mig förkyld. Jag får hostreflexer och hostar men det låter mest patetiskt för det är trötta hostningar och det finns inget att hosta upp.

I morgon hoppas jag vara bra igen för då har jag tänkt åka upp till farmor i Östersund och vara där till fredag då jag åker till mormor och är där med släkten. Farmor har gått och brutit foten nu efter att hon brutit armen, så får se om hon orkar åka med... Orkar hon och vill så får hon väl. 92 år va.

Efter midsommar drar jag ner till Stockholm för att träffa Jose Antonio med flickvän (?) och Samu/Samuel som båda kommer till Sverige samma dag. Jag känner båda men de känner inte varandra, kan bli kul! Har pratat med Christian också så kan bli riktigt spanskt och trevligt även om vi väl får försöka hålla det väldigt svenskt för deras skull.

Jag funderar på om jag ska packa för att eventuellt resa vidare någonstans efter det, men så har jag ju dessvärre tandläkartid bokad 4:e juli, och efter det är det Gatufesten och... sen är det ju typ mitten på juli. Fyfan. Rastlös blir jag. Så blir det ingen uppdatering här har jag nog hittat på något. GLAD MIDSOMMAR!

Förbaskat, Furyk!

Simpson hade gått in på +1. Furyk och McDowell låg båda på +2 inför 18:e hålet. De båda slog helt okej utslag som just gick ut i semiruffen, Furyks boll ungefär en meter framför McDowells. McDowell lyfte upp sin på green för en helt rimlig birdieputt på ca 8 meter. Furyk slog ner sin boll till ett lätt pluggat läge i bunkern. Han föll för pressen. Furyk satsade fullt för att träffa flagg och slå i från bunkern men gick ner i nästa i stället. Därifrån gick det bättre, och han lade upp sig ungefär en meter från flagg för bogeyputt. McDowell tog tid på sig för att läsa birdieputten - det sista slaget som stod mellan Simpson och vinsten, ett sista försök att fördröja avgörandet. McDowell såg bestämd ut över vad han skulle göra. Han slog till bollen och - han hade läst linjen fel. Simpson vann. McDowell slog i bollen för par och för totalt +2. Furyk ställde upp sig för att slå i för bogey och totalt +3. Han tog om en gång. Sedan slog han i sin sista boll för tävlingen och slutade därmed på +3. Han som haft ledningen så länge.

Meanwhile, "the Simpsons" were inside the club house watching the broadcast on TV.

V.25

Måndag: Golf 9 hål. Puttarna börjar rulla in, men jag träffar inte bollen

Tisdag: -

Onsdag: -

Torsdag: 30 min "Full action"-pass Nike Training Club. Härliga program, ser inte så krävande ut i mobilen men känns desto mer. Gillar't!

Fredag: - Träningsvärk...

Lördag: - Träningsvärk...

Söndag: - Pollensjuk så "vågade" mig inte ut på kvällen.

Citronpaj med jordgubbar och kiwi

Idag bakade jag paj efter recept från Terese - gott och somrigt, och dessutom otroligt lätt att göra! Passar dessutom väldigt bra till sällskapsspel :-)




Det kryper i kroppen

Jag vill ut och resa nu!!!

Förtydligande va

Jag pratar inte om mig själv som "vi" (oftast), utan i förra inlägget var vi = jag och Lisa. :-)

4:a på ekonomin!

Äntligen har jag fått reda på att jag skrev en 4:a även på ekonomin! Helt galet! Jag undrar jag vad herr Moberg tog när han satt och rättade tentorna ;-) Nu är i alla fall allt sedan tidigare avklarat (även om studentportalen inte markerat ekonomin som en avklarad kurs trots att jag har 6 poäng av 6 möjliga på den..) och det är bara att sätta siktet framåt! Förhoppningsvis kommer jag nu att kunna hålla fokus på studierna bättre än förra året utan större distraktioner.

Drygt vore ju dock om, nu när vi planerar för att komma tillbaka, inte får plats på kurserna i och med att vi inte registrerade oss på höstens kurser i april, vilket vi tydligen skulle ha gjort. Nåja, en förvarningens mail till studierektorerna om att vi kommer med kursanmälanskompletteringar så ska det väl vara löst. *Håller tummarna*

V. 24

Träningsdagbok ;-)

Måndag: -

Tisdag: -

Onsdag: -

Torsdag: 12 hål med Martin och Amanda. Spelet gick katastrofalt. Ca 5 km prommis.

Fredag: -

Lördag: Cykling i 20 min över Norrberge, sen lite fys. Efter det lite solstek på Gista och sen på kvällen promenad i mammas hurtiga takt i ca en halvtimme. Tog en kontroll på hittaut.

Söndag: Ute i ca 2 timmar och letade kontroller. Fick många myggbett så höll uppenbarligen för dålig fart - nog analyserat. Sprang sista biten hem i regn, skönt.

Hua.

Lägenhet i Peking igen, ja

Skrev i dag visst under kontrakt för en lägenhet på Bryggeriet inför hösten. Känns bra!

Ska man våga föda upp nya generationer till sånt här?


Skönaste munken i "Genom Ryssland på 30 dagar":

"Buddha sa att man inte ska tro på någon. Så tro inte på mig! *skratt* "

Mamma:

"Ja, men du vet att man kan svänga flygplan på många olika sätt", angående vår diskussion om att hon jämt ska säga alla sidor på alla mynt. Jag sa att äppelpaj i pitabröd måste vara vidrigt (jag är inte förtjust i varken pita eller äppelpaj), men så tyckte hon inte att jag skulle säga, för de finns säkert de som tycker det är gott.

Receptet på mjölktetran must have given it away ...

Prins Carl Philip:

– Jag vet inte riktigt vad man säger, men grattis på dagen!

Kelly Rutherford:

"I think high school's very difficult. You're figuring out your own power and your effect on other people. You look back and see how you spent so much energy on figuring out things with your parents or your peers."

Släpper lös lite tankar

Om du på något sätt skulle uppfatta mig som rasist eller nazist av det här inlägget så har jag tydligen misslyckats med att förmedla det jag vill ha sagt. Jag har inget emot olika folkslag; jag uppskattar individer. Men ibland kan jag kanske reagera likadant som människor som vänt sig om på gatan och stirrat/sett häpet på mig för att jag är vit och blond* och inte vad de brukar se varje dag, inte för att för den skull ha något rasistiskt menat med det, utan mer en nyfiken anblick. Allt jag vill är att på något sätt förmedla min syn på min värld JUST NU I DAG - för all del, kom med vettiga åsikter och inlägg och jag kanske har en annan syn i morgon.

Islamisering.
Det islam jag läst om och lärt mig om är ett gott islam som är ganska lik kristendomen i sina värderingar, de båda religionerna är sprungna från samma gud och drar åt liknande riktningar. Så länge vi religionsutövande kan ha en respektfull syn på varandras religioner och acceptera våra olikheter så uppskattar jag religion och vad den gör för människan.

Jag vill mena att samhälle och religion är olika saker, att religionen gärna får dra samhället i en viss riktning med sin moral och etik, men att de gemensamma reglerna som sätts upp i samhället är de som ska följas (och här i Sverige följer vi kristendomen i mångt och mycket, och då tänker jag inte på alla konstiga regler som står i Bibeln som vi inte följer, för det är nu väldigt mycket en historie-/berättelsebok över kristendomen genom tiden som kan läsas för att se hur samhället har förändrats sedan före Kristus tid). På samma sätt som jag gärna vill ha kvar kyrkan som en del av skolan, för att visa på historien och en god människosyn, så kan jag inte komma ifrån att tänka på alla ateister som anser att 'Gud är farligt för människan, och pest och kolera och vill inte ha något med det att göra' (osv, ni fattar vinken), att jag kan förstå att de inte vill släppa in sina barn i kyrkan för riskera att de blir "påtvingade" en tro. Tanken om ett högre väsen kanske inte väcks om man inte föds in i det, och får det berättat för sig?

Häri, vill jag nu då också släppa in islam i diskussionen. Jag vill att muslimer i Sverige ska kunna gå i kyrkan för gemenskapens skull och den svenska kulturens skull, utan att känna sig påtvingade något och utan att känna att någon ska konvertera dem. Jag vill inte ta bort Svenska kyrkans del i den svenska skolan, för jag tycker den ger en bra bild av vårt svenska sätt och den hoppas jag och tror att människor som kommer hit till Sverige vill uppleva och ta del av.

Det vi behöver, är ett tillvägagångssätt som gör att samtliga känner att det är okej att vara i kyrklig miljö för gemenskapens skull, utan att känna sig påtvingade att tro.

Det jag vill komma fram till med det är att man får 'ta seden dit man kommer', för att kunna anpassa sig till samhället. Det känns smått oundvikligt att inte ta upp Uppdrag gransknings program från häromveckan, då man lät två kvinnor i niqab ställa frågor till religiösa ledare i våra svenska moskéer, och man fick veta ganska uttryckligen att de flesta av dessa ledare anser att det är okej att en man har flera kvinnor (upp till fyra stycken) och att det är mannen som bestämmer. Självfallet kan det ju vara så att det är fråga om ett typiskt "fel person på fel plats", och att man i de utredningar som man sa att man skulle göra kommer fram till detta och försöker sätta "rätt person på rätt plats", allra helst för dem i den egna församlingen - vilka jag hoppas och tror är i majoritet - som vill anpassa sig/redan är anpassade till det svenska samhället och svenska lagar och vill ha ledare som uppmanar till detsamma.

Och visst är det väl fint om kärleken kan blomstra mellan flera personer och man kan få det att gå ihop, men i vårt samhälle har vi beslutat att här gäller enbart monogami. Vill man vara gift med fler personer och bo kvar i Sverige kan man ta det den demokratiska vägen och lämna in en motion om en lagändring. Än så länge tror jag inte att rösterna skulle väga till fördel för det, tyvärr för er som vill tillåta polygami, men det är den vägen man bör gå.


*Var blond i alla fall, en del har ju hävdat att jag är ljusbrunhårig nu...

Får man jobba på Livsmedelsverket ...

... om man inte är av samma åsikt som dem angående mat?

Den där förbannade serien...

... som jag började med för över ett år sedan, tänker jag nu fortsätta med! Så;

Typ av killar jag faller för

Jag har väl ingen egentlig "mall" på killar som jag faller för, men ett som är säkert är att de måste ha något innanför pannbenet, allt annat är så fruktansvärt oromantiskt och avtändande. Vältränade är så klart trevligt men ingen nödvändighet, så länge man inte negligerar sig själv. Ögonen och utstrålning är det allra viktigaste, och med ögon menar jag inte att de behöver vara överdrivet fina eller så, utan att de berättar något och att det är "levande" ögon. Sedan avslöjar ju historien att de brunhåriga verkar ha en fördel gentemot de blonda...

Är du på hörseln, eller!?*

Igår letade jag mitt kollegieblock där jag kluddat ner det mesta för segelskolan vi hade här i Fagervik för två år sedan. Det är planerat för i år igen och herr klubbordförande undrade om jag hade det kvar, mjodå.. hehe, någonstans. Segelskoleveckan är som "alltid" veckan efter midsommar, den har legat den veckan samtliga två gånger som vi haft lägret tidigare.. Men i alla fall, i mitt sök och stök efter blocket hittade jag några dagboksurdrag från när jag var på Gran Canaria, några sidor som jag inte kom ihåg att jag skrivit men som jag blev glad över att hitta. Det blev dessvärre så att jag tog en tripp down memory lane, på gott och ont. Så ung jag var, så världsvan, men ändå inte.


*På mitt hotell jobbade vi med emisoras - walkie-talkies - för att kommunicera med all personal, städ och tekniker m.m., och ett sätt att kalla på uppmärksamhet hos t.ex. vår gobernanta (husfru) Toñi var "Toñi, estás a la escucha?", vilket betyder "Toñi, är du på hörseln?". Jag använde det uttrycket en enda gång, det föll sig så fel i min mun. Jag använde det enklare "Toñi, me escuchas?" eller "Toñi, me oyes?", vilka båda betyder "Toñi, hör du mig?". Så mycket mer logiskt!

RSS 2.0