Tvärtomväder

Tisdag 15 december och jag och pappa har varit ute och gått i ett i snitt 27-gradigt, soligt Las Palmas. Vi har varit och gått till socialförsäkringskontoret och skaffat mig ett socialförsäkringsnummer vilket jag inte kan få kontrakt utan, tydligen. Så nu har jag det, gick skitfort. Sen tog vi en sväng in i El Corte Inglés och kollade lite på mobilkort bland annat. Gick dessutom bort till Las Arenas och sprang in på H&M och Stradivarius och handlande lite, lika bra att passa på när man är här liksom. Det blev en väldigt lång dag, tyvärr hade inte pappa på sig stegräknaren så vi vet inte just hur lång den var.

Kvällen spenderades på restaurangen Grill nära argentinska restaurangen. Trevligt sällskap och väldigt god mat gjorde kvällen alldeles utmärkt. Att börja med sallad, bröd och ayioli och sedan fortsätta med gott kött till nån potatisspecialare och runda av med en cafe con leche plus lite flan, inte helt fel!


iPhones alltså, går ju inte att få bra bilder med dom inte! :P

Väderprognosen för morgondagen och fortsättningen ser mörk ut för sydsidan, medan det här på norr är soligt som sällan förr. Det var bra tajming på den här upp-resan åtminstone, jag har varit på rätt ställe för det soligaste vädret. Imorgon blir det till flygplatsen 11.15 och sedan fortsätta ännu en gång med en Ving-buss till Playa del Cura förhoppningsvis, blir billigast så. Sedan har jag jobb i alla fall fyra mornar på rad, yikes. Hoppas på lite variation till nästa vecka. Jag ska försöka få till kanske fyra fem dagar i rad kring den 27 januari också, farmor fyller 90 år då och det vore tråkigt att inte vara hemma då. Vi får se vad vi får till, känns som Manolo kan vara snäll med mig om jag väljer rätt tillfälle. Han kan ju inte säga att jag inte är ute i tid i alla fall!

Nej, nu är klockan tio över midnatt och linserna är för suddiga för att jag ska kunna ignorera tanken att jag är trött. Så nu går jag väl och lägger mig och hoppas på en bra morgondag :) Buenas noches!

Playa del Cura goes rainy

Jag är för tillfället i Las Palmas, kom hit idag efter att ha farit ifrån ett ytterst lätt duggregnande Playa del Cura (vilket var mer regn än jag känt på tre veckor där nere) till ett blötare Playa del Inglés för att söka nåt Social Seguridad - vilket inte gick för det kontoret var stängt - och sedan vidare hit till Las Palmas där solen sken riktigt varmt idag, härligt! Jag, pappa och Robert var iväg på Siesta och åt middag och vi kunde inte ha hittat nåt bättre ställe för kvällen, det var verkligen otroligt gott! Pappa och jag åt Chateaubriand och Robert nån flamberad Siesta-specialare. Köttet var så mört så det smälte i munnen, helt fantastiskt!

Igår var det utgång med SPA-flickorna och -pojken minus Petra. Det var ju Lucia igår och det var vi ju tvungna att fira, svenskar som vi är (alla utom Christian, men han får räknas som halvsvensk tack vare Karin :P). Jag var värsta norsk-magneten, jag hade fem norrmän efter mig under hela kvällen - heltokigt! Ny erfarenhet, haha. Vi var ute i Playa del Inglés och kom in på nån VIP-avdelning där vi fick två champagneflaskor gratis om alla beställde nåt, inte helt fel! Sedan drog vi halvvägs hem, till Puerto Rico, och var på Harley's tills de stängde och hittade fler norrmän... herregud alltså. Kjempeflott.

Tänkte jag skulle passa på att visa lite bilder, jag har ju laddat över litegrann i datorn nu så det är väl på sin plats. Just Playa del Cura är skitlitet, till och med Söråker är större - jisses alltså - men det finns en hel del att knäppa kort på i alla fall.


Mitt hotell vid stranden, Sunprime Riviera Beach & Spa


Halva Playa del Cura (resten ligger bakom udden som är mitt i bilden) sett från promenaden till Puerto Rico.


Nischt gut

Jag vet inte om jag gillar den nya statistikvisaren som kom för någon vecka sedan, den säger att jag är övergiven. I och för sig verkar det väl som att även jag har övergivit mig här, men det är bara så att jag inte har något internet hos mig här där jag bor på Kanarieöarna och jag har bara för två dagar sedan fått en dator hit för att använda så nu kan jag komma tillbaka lite smått!

Julen är på väg men det är väldigt svårt att förstå när man har typ 25 grader varje dag och att det skulle snöa är så långt bort som det bara går. Att det står jultomtar på gatorna och att balkonger är dekorerade med ljusslingor är bara helt fel. Men jag börjar lite smått inse vad som är på G, första advent mumsade jag och Tina på minilussebullar som hennes faster hade tagit hit till henne, och igår åt jag och Malin pepparkakor till Love, actually, en otroligt julig feel-goodfilm, och jag har till och med en chokladadventskalender. Men bristen på snön är inte kul, jag som vill åka skidor! Och hur ska hjärnan kunna klara att inte se snö på två år? Det kommer inte gå, jag kommer bli knäpp på grund av den missade vintern.

Är du en människa med lite tid över eller ett tycke för att kolla upp saker får du gärna kolla vilken mobiloperatör respektive mobilt internet-operatör som skulle vara billigast för mig här i Spanien. Jag behöver nog bådadera.

RSS 2.0