Tillbaka efter helgen!

Vilken helg! Fest för Matilda på Bergeforsparken i lördags, händelserik kväll/natt minsann ;) Kanske slänger upp nån bild om jag lyckas få tag på nån, hade inte min egen kamera med mig. Sov över hos Linnea och där var jag kvar tills igår kväll :)

Nej, nu ska jag dra till synsam, kanske blir nåt roligare när jag kommit tillbaka ;) Ciao!

Hejdå Teneriffa

Jag åker ingenstans på onsdag. Men kanske veckan efter ;)

Nu ska jag ut och leka i skogen.

Kött ?

Jomenvisst. Idag har jag lagat mat så det står härliga till! Knäppte kort på det här nere på kortet gjorde jag också (obviously). Taskigt ljus och endast mobilkameran som inte vet hur man fokuserar på saker, men det går ju ändå att gissa vad det är för nåt! Så gör det!





:D

Lars/Kerstin

Artimora stodifia
Marta mia cortida


Artiora stodamia
Cortiola castia


Artimora stodifia
Marta mia cortida


Artiora stodamia
Cortiola castia


Martimia cantiola
Artadia mortia
Ima lia


Artimora stoditia
Marta mia soltia


Soltia


Ja, skumt är det. Lars/Kerstin ville ha hjälp att översätta(/åtminstone klura ut vilket språk det är) den här låten. Vilket slit! Kollade latin, men känns inte rätt.. och förstår det inte så kan inte vara spanska (;P). Kollade till och med esperanto, där stämde åtminstone mia=min och lia=hans. Två ord. Yay.

Sen googlade jag bara på antimora. Fick upp en spansk wiki-sida:


Antimora

Frambuesa silvestre
  • Artimora


och klickar man på artimora (som då är en länk..) kommer man till:


Artimora

Frambuesa silvestre

  • Antimora


SWEET! Och här sitter jag med ett spanskalexikon framför mig liksom. Slår upp frambuesa som pinsamt nog betyder hallon. Sånt borde man kanske ha lärt sig, eller nåt? Kollar sedan upp silvestre också, som betyder vild, icke odlad.


För att sammanfatta: Första ordet i låten betyder VILDHALLON.


Tack för mig.


Lever

Ja, den lever alltså, inte lever-organet-lever lever. iPoden. Så fort den dog av batteribrist för att den inte gick att stänga av så glömde den att den inte vill leva och kunde därmed återupplivas. Men jag har inga nya låtar på den. Suck.

Mupp, I say

Dagens teknik äro förunderlig. Här har jag nu suttit och lagt in en skiva* på i mitt nyuppdaterade iTunes för att lägga in den på iPoden, men när jag kopplar in iPoden så får den spunk och hänger sig. FANTASTISKT. Så istället för en långpromenad med ny musik så blir det nu en promenad med ingen musik. Jag är något le.


GRRRRRRRRRRRRRRR


*Savage Garden's Affirmation

Soptunnan

Igår - söndags - drog vi upp soptunnan till vägen. Fel vecka. Det uppmärksammades och gillades uppenbarligen inte av resten av byn. Mamma stod i köket och hörde en kraftig smäll utifrån vägen, och såg sedan något svart fara förbi åt vänster, lätt skymt av häcken. Hon trodde det var Lodis - katten - och gick ut och ropade efter honom. Då såg hon att soptunnan låg på uppfarten. Hon berättade det för mig och jag gick ut för att resa upp den igen. Jag fann den i det här skicket, cirka fyra meter från där den varit.


Här ligger soptunnan. Med endast ett hjul.


Då jag reste upp tunnan märkte jag att den saknade ett hjul. Jag kikade runt mig men fann det ingenstans, så jag gick och kikade längs vägen. En bit bort hittade jag det. En bit på cirka 60 meter, till vänster sett från huset. Det var alltså hjulet som mamma hade sett rulla bakom häcken.


Hjulet. Följ vägen med ögonen och du ser kanske en röd pil.
Dit hade hjulet rullat.


Men nu. Till the million-dollar-question. Vad var det som hade hänt egentligen? Hade en plötslig, lokal, kraftig vindpust vält omkull tunnan? Eller var det någon som avsiktligen korsade vägbanan och körde på vår soptunna? Kommer vi någonsin få veta sanningen om vad som hänt? Det är frågor vi ställer oss idag.


Fakta

  • Det hördes en kraftig smäll

  • Soptunnan återfanns fyra meter från ursprungsplatsen

  • Ena hjulet återfanns cirka 60 meter från ursprungsplatsen

  • Soptunnan stod på vänster sida av vägen sett i färdriktningen

  • Soptunnan har nu en stor spricka på framsidan:


Soptunnan och sprickan.


Vet DU vad som har hänt? Såg du attacken eller kanske en misstänkt bil köra fort genom Sveaplan? Tveka inte att kontakta oss och ge oss tips! Allt för soptunnan!


Bilder från båtturerna

Igår afton var jag, far, mor och mormor ute på kryssning med Ådalen III uppför Ångermanälven. Det var en härlig tur med god mat och härlig underhållning av Johan Trubadur. Det fanns en del bekanta ansikten med på båten, bland andra Mamma Cedermark, aka Kicki :) Men jaja. Bilder!



Försök till att fånga solnedgången på bild. Den var ännu vackrare i verkligheten, mer röd. Men helt okej bild för att vara tagen med mobilen :p



Höga Kusten-bron by night.




Idag var vi ute med båt igen, men med en lite mindre och långsammare båt: vår segelbåt. Med i båten var också Björn (också SSRS-människa) med barnen Felicia, 7, och Felix, 5. Vi for ut till Kattskär och träffade andra familjer från Fagervikshamnen. Det var som en liten get-together sista helgen för året (upptagning nästa helg), och hur perfekt har den inte varit då!? Sol hela dagen, lagom vind och bara underbart :D



Ny pyramid i Tynderösundet. Strax innan var vi och nafsade på botten ;)



Mormor i mina solglasögon som hon blev förtjust i och ville testa, och dagens matros med far och min far (med halvt huvud).



Sälsten knappt synlig i förgrunden, Alnön i bakgrunden. En säl fick vi se sticka upp sitt huvud ur det spegelblanka vattnet ikväll.


Kvällen avslutades för min del med ett utvärderingsmöte av årets seglarskola. För att ge en ytterst kortfattad sammanfattning: Jag ska få åka på en utbildning för att bli "riktig" ungdomsledare, en utbildning som är godkänd inte bara inom seglingen utan även bland resten av idrottsvärlden (nöjd!), och att det blir en seglarskola även 2010.

ÄNTLIGEN!

... har jag fått arslet ur vagnen och börjat leka fram en ny design! Det har behövts ett tag, men det blir ju inte mycket gjort när inspirationen tryter och det gått allt annat än framåt med Teneriffa-flytten på grund av arslet "Tom Parker"! Just det ja, jag inte berättat om det, va? ;)


Jag har alltså letat lägenhet på Teneriffa de senaste veckorna för att kunna flytta dit över vinterhalvåret, och har då klickat på några stycken för att få mer information om dem och har blivit kontaktad av 'uthyrarna'. Bland annat har jag fått svar från en med en 60-kvadratare för 300 euro i månaden, med vatten, el, tvättmaskin, yadda yadda... allt inkluderat i priset. Han som har hand om den är en karl vid namn Tom Parker ("Tom Parker") som då skrev om allt på spanska först, och jag svarade.
    Sen så blev jag mer positivt inställd till den här lägenheten och det var väl lika bra att ta den då, men han sa att han åkt till England för jobbet och att vi då måste lösa problemet nycklarna och kontraktet på nåt sätt för han var den enda personen med nycklar dit. Han föreslog TNT med Western Unions inblandning. Det skulle gå till som så att han lämnar nycklar och kontrakt till TNT som har det i sin förvaring till dess att jag lämnat två månaders deposition (600E) genom Western Union. När sen TNT fått in pengarna skickar de vidare kontraktet och nycklarna till mig och jag får två dagar på mig att kolla lägenheten och bestämma om jag vill ha den. Vill jag det så släpper de depositionen till honom, vill jag inte det så får jag tillbaka mina pengar.


I det mailet där han beskrev hur det skulle gå till ursäktade han också sin spanska och skrev att det skulle vara bra om jag kunde engelska, så jag bytte till engelska och frågade om det gick att skicka nycklarna till Teneriffa för jag skulle inte hinna kolla lägenheten på två dagar om jag fick nycklarna hit (en dag Stockholm - Märsta, en dag Teneriffa). Han svarade - på verkligen inte perfekt engelska - att han ju inte har någon där som kan ta emot nycklarna och att han nu behövde min adress för att sätta igång det hela. Jag föreslog att man väl skulle kunna skicka det till TNT på Teneriffa men att jag ändå skulle göra depositionen härifrån, skickade även med min adress och att han får göra som han känner för.I sitt svar skrev han nån kommentar om att det nog går och att han ska gå och sätta det hela i rullning på eftermiddagen.


Jag har nu fått ett mail från "TNT express"
med avsändare Tom Parker med adress, mottagaren (jag), och personen som ska agera som mellanhand med adress till vilken jag ska skicka pengar: Simon Seatle (ja, seaTle - ett T). Det står också längst ner att det ska göras genom att man betalar cash (spela roll? niet) till ett Western Union-kontor (finns på Pressbyrån mm), och att det bara går med Western Union.
    Jag passar på att googla på den här Simon Seatle's adress 8 Oxford Street i London, vilket verkar vara ett köpcenterområde, men TNT ser ut att ha adressen 9 Oxford Street. På googles resultatlista får jag också upp (längst upp) "Rip-off Report: Jean Dubois He proposed me to ship the keys of a... " . Awesome. Går in där och läser igenom och hela rapporten är nästan som tagen ur det jag fått från "Tom Parker".
    Jag går också in på TNT's hemsida, kollar upp deras kundtjänstnummer (vilket är gratis - älska!) och ringer dem. De har då verkligen inget samarbete med Western Union och har inget med det här att göra, och personen i luren uppmanar mig att göra en polisanmälan.


Så nu har jag en Tom Parker/Simon Seatle/vad-han-nu-heter
som väntar på pengar och det är ju ett gyllene läge egentligen om Londonpolisen skulle vilja engagera sig och om man kan skicka meddelanden via Western Union, t.ex. "This man is a con artist. Pretend there's something you have to go check but that there's probably nothing wrong, and contact the police". I så fall skulle man kunna ta personen då den försöker hämta ut "pengarna". ELLER, så kan jag driva tillbaka med honom. Känns lite lockande det med.


Och nu ...

... är han hemma!

Vill bara upplysa er om att...

... Martin kommer hem om cirka 3,5 timmar!

Mango! Mango! Mango mango! Mango!





Den gjorde min dag.

Är du den lycklige?

Så här är det va. I förrgår var jag och mamma på konsert i Stadshuset. Den med Nordiska kammarorkestern och gästspelande George Li. Det hela började med att Herr Dirigent* kom in och berättade om dagens första stycke, ett så kallat uruppförande av "Lullaby for the Restless" av kompositören Tony Hermansson som var på plats, levande**. Inledningen var underbar, i näraliggande stil med John Williams filmmusik; sedan kom upptrappningarna där så mycket ljud som helst skulle in, herregud; efter det fick trummorna glänsa en aning, för kort tid enligt mig, det kändes som att man inte riktigt vågade släppa in trummorna som ett förgrundsinstrument i den fina ensemblen; Star Wars-inspirerat inslag; mer oljud; sedan nästan tillbaka till det lugna introt, och avslut.


Sedan blev det dags för George Li att äntra scenen. Han spelade väldigt bra, med härliga nyanseringar och man såg hur han lekte med melodin på de lätta partierna. Musiken i kombination med hans speluttryck fick mig att komma på mig själv med att småskratta stundvis.


PAUS***


Efter pausen blev det levande musik! Ja, levande musik har nu fått en ny definition: Levande musik är när man kan höra dirigenten andas, vilket vi gjorde flera gånger. Herr Dirigent slet som ett djur däruppe, och ljud fick han ut ur ensemblen minsann. Visst lät det väl bra, men det var inget som riktigt drog uppmärksamheten till musiken, utan det blev lagom bakgrundsmusik till mina tankar. Inte helt fel det heller, men det var uppenbart att det var George Li som gjorde kvällen lyckad.


Just det ja! Före konserten blev jag uppraggad**** av en person som är engagerad i konserterna, tolkade jag det som. Han frågade hur det kom sig att JAG, en sådan ung person, var där och lyssnade på nordiska kammarorkestern, vad det var som lockade dit mig idag (läs: i förrgår) och om jag skulle kunna lämna mitt namn och telefonnummer så han kunde ringa och ta kontakt med mig för att få hjälp med att få dit fler unga. Visst, sa jag.



Efter konserten for mamma och jag till Coop i Birsta för att handla. Jag hann inte ens komma innanför dörrarna förrän nästa person raggar upp mig. Den här gången en yngre karl i lagom ålder som bad om mitt telefonnummer. ... f ö r  att kolla om han kunde ge mig något specialerbjudande, eftersom han jobbade på the Phone House. Visst fick han det, och några fem-tio minuter senare gick jag därifrån med en till månad gratis internet och möjlighet att sms:a, mms:a och ringa två mobilnummer gratis fram till nyår (läs: oktober, för det blir svindyrt från Spanien), plus att de två numrena får sms:a, mms:a och ringa MIG gratis fram till nyår (läs oktober där med..)! Nu är det som så här då då: ena numret är redan valt, men ett till ska väljas.


Vill DU sms:a, mms:a och ringa mig GRATIS september ut!?



Simma simma i Rijeka, Kroatien.



*Herr Dirigent är då Christian Lindberg, och är han estetisk eller vad? In kommer han i en guldig kinainspirerad skjorta i silkestyg och ler och viftar med armarna och hela kroppen så som bara konstnärer/artister/esteter kan.



**Herr Dirigents inledande skämt:

"Jag var på konsert en gång, och bakom mig hade jag två tanter som läste ur programbladet:
'Förnamn, efternamn, 1973, streck, *tystnad* ..'
'Men, brukar inte kompositörer vara döda?'"



***Efter vilken Herr Dirigent kommer in med en ny skjorta, en i lika silkigt tyg men den här gången är det en blå skjorta med guldiga fjärilar på.



****Högst osexigt, tack och lov

Wise words from a sailorman

Som min gode vän Bertil sa igår:



"Ho do jo do?"


RSS 2.0