On the road again… I can't wait to get on the road again...

When you’re traveling, you are what you are right there and then.
People don’t have your past to hold against you. No yesterdays on the road.

William Moon

Osynkad

Jag blev riktigt lycklig i själen i dag när jag klev upp och märkte att i dag var en riktigt grå och regnig dag, för då "fick" jag sätta på mig höstmysiga kläder. Så nu sitter jag här i gråa, mönstrade tights, grått linne och mörkvinröd, rutig skjorta. Det känns höstigt och jag myser. Vilket känns fel, eftersom det är juni. Men det duger för nu!

Tiden går

Jag har haft många idéer kring blogginlägg på sistone, men jag kommer mig inte för att skriva. Det är så mycket annat som händer, fast samtidigt så skulle jag ju ha tid att skriva om jag bara bestämde mig för det. Men ja, det var ju det också.
 
Jag har i alla fall haft framläggning för mitt examensarbete, och den godkändes. Jag har gjort bättre presentationer i mina dar, men jag är godkänd i vart fall. Rapporten finslipas, och ska skickas in, och det å det. Opponeringen kommer jag ha nästa fredag, den 13:e, för Piia & Jonna. Det ska bli intressant, och något som är väldigt taggande är att deras handledare och examinator reagerade positivt när de nämnde att jag ska opponera på dem, något i stil med "vad kul!". Jag gillar Krisz jag med, det ska bli kul att få ha honom i något mer, även om det inte är särskilt långvarigt :-)
 
Jag var på Metallica i helgen. Inte helt mindblown av konserten, men den var bra! Synd för min egen del att jag inte har lyssnat så mycket på samtliga låtar som spelades, utan bara ungefär hälften. Men ändå bra. Sprang förbi på besök hos hanru och pjotr efteråt. Det blev några timmar med vin och trevliga samtal, jag lever fortfarande på det! Jag behöver min regelbundna dos därifrån för att behålla vettet, tror jag, men det blir bara än mer påtagligt att jag inte trivs med var jag är nu. Det blir snart ändring på det dock!
 
...
 
Svårt att veta vartåt det bär bara. Jag känner mig väldigt instängd dels i stadsmiljö, dels i det umgänge (/brist på umgänge) som jag har nu. Senast jag hade en bästa vän tillgänglig för att prata med regelbundet var när jag hade Ákos. Sett till naturbehov så verkar det bära norrut. Sett till mitt kulturbehov (vill börja dansa igen) så behöver jag ett större samhälle i alla fall. Sett till min önskan att känna mig fri och kunna vara den jag är utan att granskas så behöver jag bort från Sverige. Spanien (/spansktalande länder) är inte riktigt på min topp över länder att flytta till igen, eftersom lite been-there-done-that. Schweiz skulle jag vilja till, men min tyska är lite för begränsad. Ungern vill jag till för att naila ungerskan, och för att jag trivs väldigt bra kring Balaton som är typ ett av två ställen jag badat på utan att vilja gå upp ur vattnet (Rijeka, Kroatien, är det andra stället). Jag är ju Fisk ändå, måste väl bejaka det på nå vis. Jag tror dock att min ungerska fortfarande är för begränsad för att kunna få ett "bra" jobb (logistik, osv.). Den är snäppet sämre nu än min spanska var innan jag for till Spanien, så jag tror ändå att jag skulle få till hyfsad ungerska på någon månad. Jag har hittat WWOOFing och jag har hittat ett receptionistjobb på Tihany (halvö i Balatonsjön). Med WWOOF "behöver" jag inte ta ett arbete där, utan kan hjälpa till på en gård och få lära mig språket på så vis. Perfekt semesterdestination! Receptionistjobbet skulle dock ge bättre språk, och hotell är alltid i behov av bra logistik, så det skulle kunna vara kul att ta, utan att tappa kopplingen till logistiken. Att inte tappa kopplingen till logistiken väger nog tyngst just nu ändå...
 
Hmm ja. Blev sjuk efter Metallica också så det är väl därför jag känner att jag har tid till det här nu. Blir lite segt att ligga i sängen mest hela dagarna. Tur jag har jobb att söka så jag har nåt å' gö'.

RSS 2.0