♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫♪♫♪♪

Jag drar hem en sväng imorn. Lämnar golfbag. Hämtar skidor och bil. Hasta la vista!

Träffade Pontare häromdagen



Vettigt

Cuando hables, procura que tus palabras sean mejores que el silencio.

ODIO

Jag hatar kängor. Jag hatar att jag inte har kollat noggrannare på schemat. JAG ÄR FÖR FAN LEDIG I TVÅ DAGAR TILL. Jag hatar att jag inte såg att jag hade fyra (FYRA) dagar ledigt i sträck så jag hade farit till farmor eller nånstans, för hade jag farit nånstans så hade jag inte varit ut igår, och hade jag inte varit ut igår så hade jag FÖRMODLIGEN haft min jävla mobil kvar. JAG HATAR FOLK SOM STJÄL. Jag hatar ännu med idiotiska människor som stjäl, som inte ens utnyttjar mitt abonnemang när de har min mobil, nej fan de stänger av mobilen så man inte kan ringa med den. FUCK YOU. Jag hatar att jag är ledig två dagar till utan att jag ens visste om det, fy fan vilket slöseri med tid.

Nu ska jag titta på Arturo Trejo-klipp så jag blir på lite bättre humör annars vet man inte var det här slutar. Det är ju för fan snö ute och jag har druckit julmust idag - jag borde vara så jävla nöjd!!!!!!!!!!!!!!!!

Wherever you go I will follow

Natten som följde efter fredagen 11/11/11 såg jag en stjärna falla.

Fotodags

Ja, jag har ju fortsatt att vända på dygnet så varför inte gå all in nu innan jag får två dagar ledigt!? Här är lite bilder i alla fall. Sugig kamera på mobilen, men själva mobilen är bättre än Omnian jag hade tidigare, men Omnian hade visserligen bättre kamera... Nåja. Jag har börjat ladda ner appar inför ett framtida iPhone-köp...

Laponia by night. Restaurangingången. Fullmåne. 14/11/11.

Solnedgång när jag gick till jobbet igår (16/11/11). Mysigt värre!

Över 10 år gammal humor!

Åhh, jag måste bara lägga upp den här! Första gången jag läste den var på min mosters jobb när jag hade prao i sexan, dvs tio år sen. Skrattade högt då, skrattar högt nu! Den är underbar! :D (dock är den aningen annorlund motför det jag läste då, men jag har försökt lägga till i den mån jag kommer ihåg)

20 sätt att bibehålla en sund galenskap:

1. Sitt i bilen vid lunchtid med solglasögon på och peka en hårtork på passerande bilar. Se om de sakta ner farten. Gör det även på förbipasserande personer.
2. Sök dig själv via växeln utan att förvränga rösten.
3. När någon ber dig göra något, fråga alltid "Vill du ha pommes frites till det?"
4. Sätt din soptunna på skrivbordet och kalla den "Inkorg".
5. Häll koffeinfritt kaffe i kaffebryggare i tre veckor. Växla sedan till espresso när alla har kommit över koffeinberoendet.
6. Skriv "för sexuella tjänster" på alla dina checkar.
7. Avsluta alla dina meningar med "i enlighet med profetian."
8. Använd inte skiljetecken.
9. Hoppa när det är möjligt istället för gå.
10. Fråga folk vilket kön de har. Skratta hysteriskt när du hör svaret.
11. Säg "ur huset" när du köper mat på en drive-in restaurang.
12. Sjung med när du är på opera.
13. Gå till en poesiafton och fråga varför dikterna inte rimmar.
14. Sätt myggnät runt ditt arbetsområde och spela tropiska ljud hela dagen.
15. Berätta för dina vänner att du inte kan delta i deras party fem dagar i förväg, eftersom du inte är i feststämning.
16. Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt brottningsnamn, "Rock Hard".
17. Ropa "Jag vann, jag vann" när pengarna kommer ut ur bankomaten.
18. Skrik "Spring för livet, de har släppts lösa" när du lämnar djurparken.
19. Berätta för dina barn över middagen "Vi har tyvärr blivit tvungna att avskeda en av er på grund av ekonomin."

Terapi

Nynnar man på "Rasmus på luffen" medan idioten kommer för att lösa ut sina Vegas-kvitton så klarar man sig ganska bra med att behålla lugnet och humöret.

Livet äro olika för oss alla

Haha, tänk så olika livsstilar det finns ändå! Jag sitter just och berättar för min amigo Heri att jag har varit ledig i dag. Jag träffade honom på Gran Canaria, han var där på ett utbytesår på universitetet, kommer ursprungligen från Mexico där han arbetar som arkitekt i dag. Men i alla fall, han frågade mig om jag var ut idag, "y saliste hoy o algo?".

...

Jag började förklara för honom, vilket han vet, att jag bor i Arvidsjaur i norra Sverige, och att det är måndag och då kan man glömma att gå ut i stort sett, för det finns ingenstans att gå.

Hans svar:
- jajaja enserio? haha, skojar du?
- pero pk no hay ningun lugar? men varför finns det inget ställe?
- cierran los lunes o ke har de stängt på måndagar eller vad?

Mitt svar:
- abren los sabados!!! y a veces tambien los viernes ;) de öppnar lördagar!!! och ibland har de även öppet på fredagar ;)

Bloggsjuka

Ni andra som också bloggar, han ni märkt av hur man kan fila på ett par texter för att få skriva av sig, man har dem i utkast men det känns ändå ofulländat innan de är publicerade och "out there"?

Så känner jag.

Kanske blir någon aningen förvirrad över att till synes nya inlägg dyker upp i "fel" ordning, men det är för att jag vill återgå lite till det personliga dagboksupplägget: jag vill veta vilken dag jag tyckte och tänkte så, och därigenom kunna gå tillbaka och minnas vad som hände vid "rätt" datum.

So bear with me!

11.11.11 - the soundtrack of my life

Learning to fly but I ain't got wings

I dag är det fullmäne. Alla mina fullmånar kommer för alltid att vara "förbannade" att få mig att tänka på el señor. Klart att jag är glad att jag alltid kommer att ha något som påminner mig om honom, men samtidigt känns det just lite förbannat att ha en ständig påminnelse. Att glömma kan ibland vara väldigt skönt, en befrielse.

How did you know
how could you see
you were the one for me

Det är kallt idag. Isen är hård. Stjärnorna lyser och månen skiner starkt. Det knastrar under skorna. Frosten ligger vit på marken och träden. Det är kallt idag.

Ööööööl

"Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige. När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till-Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen för Carlsberg. Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en ...... Heineken vilket han ansåg vara bäst. -Jag tar en Budweiser, för om det är det bästa ölet i USA så är det bäst här också, sa chefen för Budweiser. -Jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt. Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han inte drack Norrlands Guld till maten. -Om inte ni ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det heller..."

Kan tyvärr inte ta på mig äran för den. Man sitter lite och småler för sig själv, hehe...

♥ Peking

"Jag tänkte just att nästa
vecka ska jag åka hem
till Norrköping.

- Maria 03:31 29.10.11"

Tillåt mig att utbrista i glädjesång

Kanske skrämmer jag iväg finkänsliga personer nu, men då får jag väl ta det. It's all natural, deal with it! För, i bland bara älskar jag min kropp och dess förståelse för vad som sker omkring mig och att ge mig bra förutsättningar.

EXEMPELVIS:
Jag har ju nyss varit i Norrköping. Jag flög ner onsdag (2/11) eftermiddag efter att ha jobat förmiddag, och jag flög upp igen i måndags mitt på dagen. Redan tisdag kväll kände jag att "lingonveckan" var på g. Just innan det "bryter ut" blir jag bubblig i magen och får i bland lättare värk. Så var det då. Jag bad en stilla bön om att det kunde väl åtminstone dröja till efter lördagen, för nog tror jag att alla tjejer håller med om att det är besvärande att ha lingonvecka när man ska ut och festa. Nåja, jag packade ner bindor tillräckligt för att räcka till dess jag skulle ha möjlighet att gå och handla mer.

Så, jag flög ner. Och det höll sig. Under lördagen kände jag att "mja, kanske i dag", men det gick med sig. På måndagen (!), när jag vaknade i Märsta hos bror och skulle lägga ihop väskorna innan jag tog bussen ut till Arlanda, kände jag att "jo, i dag ska jag ha en binda nära till hands för jag klarar nog inte dagen ut". Så jag åkte ut till Arlanda, gick igenom tullen med sombreron, satte mig på planet, flög upp till Arvidsjaur med världens mest störiga kille bredvid mig (mer om det en annan gång), åkte med taxin till hotellet, gick upp på mitt rum, satte mig på toaletten och BAM! där kom den.

Då var det bara at sätta på "blöjan", knarka lite ipren och gå och dra täcket över huvudet, lagom nöjd över att ha klarat helgen.

¡Quiéreme hasta la locura!

Jag är sjukt förvirrad just nu, angående allt och alla. Känslorna åker bergochdalbana. Känslorna flödar, kan man också säga. Jag går mellan att vara uppe bland rosa moln till att minnas min olyckliga kärlek, till att gå runt och hata världen.

Det är inte PMS, i alla fall. Eller, inte PMS i den vanliga betydelsen; Pre Menstrual Symptoms/premenstruella symptom, men kanske POST Menstrual Symptoms. Eller så är det jäkligt tidig PMS, eller så inte.

Det finns dem jag inte utforskat relationen med tillräckligt, dem jag vill lära känna mycket bättre. Samtidigt har jag då flera andra, en del även dem outforskade, relationer som jag skulle vilja gå vidare med. På samma gång har jag mitt gamla i bakhuvudet som bromsar upp egentligen alla initiativ jag skulle vilja ta. Jag vill tillbaka. Jag vet att det är kvar.

Jag vet att det är kvar.

Kåbdalis

Folk frågar mig "Du är inte från Arvidsjaur, va?" när de upptäcker att jag inte känner till Kåbdalis skidanläggning. Så i och med att det tydligen krävs att jag ska känna till det så tänkte jag dela med mig av lite information om Kåbdalis skidanläggning!

Says Wikipedia:
"Kåbdalis är en småort i Jokkmokks kommun."
"Kåbdalis skidbacke är alltid den skidbacke som är tidigast i landet med snö och öppnar liftarna före alla andra backar.[källa behövs]"
"Kåbdalis ligger inom Udtja skogssamebys huvudområde."

Says Google:
Kåbdalis skidbacke ligger 95,8 km från Arvidsjaur.

Says Maria:
Ja e int bitter


La Nueva Bruja

I'm sad to say that according to my experience, every hotel seems to have its own bruja.

A bruja is a person who wishes to show superiority by diminishing everyone else. La bruja is pure evil. La bruja is mean and shows no sign of wanting to assist in giving everyone else a pleasant day. Irony and sarcasm are both synonyms with la bruja. She cannot say anything without mixing it either with irony or sarcasm. UNLESS, she is just acting nice in order to make you believe she is your friend. 

Don't be fooled by la bruja.

El cámera

Åh, paniken som uppstår när man inte hittar kameran någonstans och börjar få för sig att man kanske glömde den på planet eller i taxin, trots att man ändå vet att man inte har glömt att lägga ner den.

RSS 2.0